Un exemplar de cerb deosebit de frumos, cu o coroană uriașă, care se conturează perfect pe fundalul alb al zăpezii, a fost filmat recent în pădurile administrate de Direcția Silvică Suceava, mai exact la Ocolul Silvic Broșteni. Filmarea, realizată de silvicultorul Ionel Moroșanu, a fost postată pe pagina de socializare a Regiei Naționale a Pădurilor, fiind foarte apreciată.
Cerbul comun (Cervus elaphus L.) este specific zonelor de deal și munte, fiind perfect adaptat pentru aceste medii.
Masculii adulți pot ajunge la greutăți de aproximativ 200 kg, iar femelele (ciutele) cântăresc între 80 și 100 kg.
Diferența de talie este evidentă.
Cerbii masculi își pierd coarnele în fiecare iarnă, iar altele noi cresc în doar 120-130 de zile, până la sfârșitul verii. Când coarnele ajung la dimensiunea completă, pielea care le acoperă (numită catifea) se usucă și cade în fâșii.
Puii de cerb au pete deschise pe blană care imită razele soarelui ce străbat frunzele arborilor. Acest fenomen, numit homocromie, îi ajută să se ascundă de prădători. Petele dispar în jurul vârstei de 3 luni.
Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.
Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, circa 48% din totalul pădurilor țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.