Volumul „Cominternul educațional și deșcolarizarea digitală", semnat de scriitorul Mircea Platon, redactor-șef al Revistei „Convorbiri literare” Iași, doctor în istorie, va fi lansat, la Suceava, vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Sala „Elena Greculesi”. Organizatori: Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR), în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”.
Cartea „Cominternul educațional și deșcolarizarea digitală" continuă o dezbatere începută în 2020, cu volumul „Deșcolarizarea României”, semnat de același autor, privind reformele și schimbările dramatice ale școlii și învățământului românesc, cu urmări controversate asupra viitoarelor generații.
Prezintă: Mihai Gheorghiu, director general adjunct al Muzeului Țăranului Român din București, și dr. Valeriu Gavrilovici, președintele Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR).
Lansarea de carte are loc în prologul Simpozionului Național „Suferința umană - o abordare interdisciplinară", ce se va desfășura, vineri, 22 noiembrie 2024, între orele 15.00 și 20.00, în Auditoriul ”Joseph Schmidt” din campusul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Simpozionul este organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) și Asociația Studenților Creștin Ortodocși din România (ASCOR), în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, alături de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Consiliul Județean Suceava.
Dr. Valeriu Gavrilovici, președintele APOR Suceava, a transmis că vor susține comunicări personalități locale și invitați din țară. „De la București vor fi prezenți părintele conf. univ. dr. Gheorghe Holbea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, prof. univ. dr. Miron Bogdan, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, domnul Mihai Gheorghiu, director general adjunct al Muzeului Țăranului Român, domnul avocat Florentin Țuca, managing partner al Țuca, Zbârcea & Asociații, doamna avocat Ana Săcrieru”, a transmis dr. Valeriu Gavrilovici.
La Simpozionul Național „Suferința umană - o abordare interdisciplinară" de la USV vor veni, de la Iași, Mircea Platon, scriitor, redactor-șef al revistei Convorbiri literare, și dr. Richard Constantinescu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Din Suceava, am aflat de la organizatori, vor participa Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, conf. univ. dr. Florin Pintescu, decanul Facultății de Istorie a Universității „Ștefan cel Mare”, și dr. Mircea Pușcașu, publicist și trainer.