Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 31 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 257 (8786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cum poți deveni observator electoral la alegerile prezidențiale și parlamentare. Asociația Rădăuțiul Civic sprijină doritorii

Joi, 31 Octombrie 2024 (10:40:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În contextul apropierii alegerilor prezidențial (24 noiembrie și 8 decembrie 2024) și parlamentare (1 decembrie 2024), Coaliția VotCorect desfășoară o campanie de înscriere și acreditare pentru observatorii independenți.

Asociația Rădăuțiul Civic, membră a Coaliției VotCorect, acreditează și pregătește observatori electorali independenți care vor monitoriza procesul electoral în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

  • Ce condiții trebuie să îndeplinească doritorii?

Pentru a fi observator electoral, o persoană trebuie să îndeplinească o serie de criterii: să fie cetățean cu drept de vot și să nu aibă afilieri politice; nu trebuie să fie implicat în campania electorală sau să aibă vreo legătură cu vreun partid sau candidat; nu trebuie să fie candidat, delegat din partea unui partid politic, operator de calculator sau membru al unui birou electoral.

Activitatea de observator electoral este voluntară și nu este remunerată. Asociația Rădăuțiul Civic asigură pregătirea și informarea observatorilor prin traininguri și materiale necesare, precum Manualul Observatorului, și oferă asistență electorală prin intermediul unui call center activ pe toată durata zilei alegerilor.

Înscrierile se fac pe www.votcorect.ro, prin completarea formularul de înscriere.

Termenul limită pentru înscriere este 15 noiembrieinclusiv, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale (țară și străinătate) și pentru alegerile parlamentare.

Pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale (țară și străinătate) termenul limită este 28 noiembrie inclusiv, dacă nu a fost făcută înscrierea înaintea primului tur de scrutin.

 Acreditarea pentru primul tur este valabilă și pentru al doilea tur. Nu mai este nevoie înscrierea dacă o persoană a primit deja ecusonul. Un observator se poate înscrie pentru prezidențiale, pentru parlamentare sau pentru ambele tipuri de alegeri.

  • Ce responsabilități are un observator electoral?

Misiunea observatorului electoral este să monitorizeze procesul electoral în secția de votare, fără a interveni în desfășurarea acestuia.În funcţie de varianta pentru care optează, un observator poate observa alegerile într-o singură secţie de votare, în localitatea de domiciliu sau în altă localitate, unde va observa deschiderea, votarea şi numărarea voturilor (observare staţionară) sau poate face parte dintr-o echipă mobilă de doi observatori care vizitează mai multe secţii de votare pe parcursul zilei.

Echipele mobile trebuie să rămână minimum 45 de minute în fiecare secţie şi să completeze un formular de observare la fiecare secţie.

„De ce să dai din timpul tău pentru protejarea democrației?Indiferent de preferințe politice, avalanșa de informații din această perioadă, desfășurarea corectă a alegerilor este esențială.

Observatorii independenți monitorizează toate etapele procesului electoral, de la deschiderea secțiilor, la numărarea voturilor și trimit rapoarte de observare pentru îmbunătățirea viitoarelor procese electorale.Invităm toți cetățenii care vor să contribuie la asigurarea corectitudinii alegerilor să se înscrie ca observatori electorali. Este o experiență civică autentică și pot cu toții să protejeze democrația în secțiile de votare”, a arătat Luca Ciubotaru, președintele Asociației Rădăuțiul Civic.

Pentru mai multe informații despre Coaliția VotCorect, activitatea de observare și înscrieri, vizitați www.votcorect.ro.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum poți deveni observator electoral la alegerile prezidențiale și parlamentare. Asociația Rădăuțiul Civic sprijină doritorii.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum poți deveni observator electoral la alegerile prezidențiale și parlamentare. Asociația Rădăuțiul Civic sprijină doritorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei