Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 251 (8780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9735 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6113 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medalii de aur și argint pentru reprezentanții USV, la un prestigios concurs internațional de inventică

Joi, 24 Octombrie 2024 (16:53:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Participarea cercetătorilor din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava  (USV) la o nouă ediție a International Invention Show ”INOVA BUDI UZOR – Be the role model”, care s-a desfășurat în perioada 16-18 octombrie, la Zagreb, în Croația, a fost încununată cu premii importante și o largă recunoaștere. Într-o atmosferă elitistă, în care INOVA a prezentat publicului larg peste 500 de invenții din întreaga lume, din țări precum Taiwan, India, Indonezia, Malaysia, Polonia, Thailanda, România, Marea Britanie, Arabia Saudită, Canada, Iran, Cambodgia, Statele Unite ale Americii, echipa suceveană a USV a fost apreciată cu cinci medalii de aur și o medalie de argint.

România a fost reprezentată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Optoelectronică din București, care au expus peste 50 de invenții.  

La finalul procesului de jurizare, Universitatea „Ștefan cel Mare” a obținut următoarele premii importante pentru cercetarea academică suceveană: Medalia de aur pentru invenția Metodă pentru limitarea curbei de sarcină, semnată Ciprian Bejenar, Marian Bejenar, Laurențiu-Dan Milici, Radu-Dumitru Pentiuc, Pavel Atănăsoae, Cezar-Dumitru Popa, Teodor Pop, Ifrim Visarion. O altă medalie de aur a fost luată pentru invenția Sistem hibrid pentru creșterea randamentului panourilor fotovoltaice, realizată de Laurențiu-Dan Milici, Mihaela Pavăl, Pavel Atănăsoae, Ilie Nițan, Constantin Ungureanu, Eugen Iavorschi, Irina Alisavetei și Constantin Cornel Tuduriu. Echipa suceveană a fost răsplătită de asemenea cu medalia de aur pentru invenția Sistem inovativ pentru îmbunătățirea calității somnului, creația unui grup de cercetători format din Valentin Popa, Ciprian Bejenar, Laurențiu-Dan Milici, Mihai Dimian, Constantin Ungureanu și Mihaela Pavăl, alături de altă medalie tot de aur pentru invenția Sistem de pompare, creația unui colectiv format din Ilie Nițan, Eusebiu Toader, Mihaela Pavăl, Dan-Laurențiu Milici, Dumitru Cernușcă, Mariana Rodica Milici, Adrian Graur, Mihai Dimian și Constantin Ungureanu.

Sucevenii au mai fost răsplătiți cu o medalie de aur pentru invenția Dispozitiv pentru identificarea defectelor la liniile electrice aeriene, realizatori Ovidiu Magdin Ţanța, Mihaela Pavăl, Laurențiu-Dan Milici, Oana Vasilica Grosu, Eusebiu Toader, Pavel Atănăsoae și Valentin Popa.

Medalia de argint pentru invenția Soluție pentru activarea materialelor cu memoria formei a fost revendicată de un colectiv al USV format din Ciprian Bejenar, Marian Bejenar, Valentin Popa, Mihai Dimian, Laurențiu-Dan Milici, Mihai Rață, Ciprian Afanasov și Constantin Ungureanu.

Universitatea suceveană a primit și un Premiu Special cu invenția Sistem hibrid pentru creșterea randamentului panourilor fotovoltaice, aceasta fiind evaluată drept cea mai bună din domeniul Energie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii de aur și argint pentru reprezentanții USV, la un prestigios concurs internațional de inventică.
 Vizualizări articol: 168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medalii de aur și argint pentru reprezentanții USV, la un prestigios concurs internațional de inventică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei