Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 251 (8780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9735 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6113 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Marcel Ciolacu spune că Gheorghe Șoldan este un pionier, fiind primul președinte ales de Consiliu Județean născut după Revoluție

Joi, 24 Octombrie 2024 (13:53:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Marcel Ciolacu, a participat joi la ceremonia de învestire a noului președinte PSD al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, și a noilor membri ai deliberativului județean. În cuvântul său, Marcel Ciolacu a ținut să îi felicite pe noii consilieri județeni, spunând că și el a fost „unul de-al lor” și știe emoțiile acestora, și în mod special pe noul șef al administrației județene.

„Astăzi, cum e normal, e o zi plină de emoție. Pentru că fiecare aveți o nouă demnitate, ați depus un jurământ și sunt ferm convins că și pentru George Șoldan, noul președinte, a fost multă emoție. Toată această emoție va trece și de mâine încep provocările, încep discuțiile atât cu cetățenii, cât și cu ceilalți aleși din județ care vor veni la noua administrație, la noua echipă, cu proiectele lor”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a subliniat că președintele ales al CJ Suceava și-a început mandatul cu un apel transpartinic, de a face echipă. Ciolacu a precizat că vor trece și campaniile electorale pentru alegerile care se apropie, iar întreaga echipă a CJ Suceava va trebui să „încerce să depășească anumite linii roșii” și să se întâlnească pentru a construi ceea ce au promis oamenilor.

Marcel Ciolacu a spus că a vorbit cu Gheorghe Șoldan despre marile proiecte din județ, inclusiv de varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului, despre care a spus că este „scumpă, de altfel”, de circa 500 de milioane de euro. Premierul a subliniat că principala prioritate trebuie să fie prelungirea autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava, investiție care deja se află în licitație.

„Această autostradă va aduce din nou investițiile în județul dumneavoastră”, a precizat Ciolacu. El a dat asigurări că dezvoltarea locală și județeană a infrastructurii va fi completată de investițiile guvernamentale, cum este și această autostradă.

„Din punctul meu de vedere, în Moldova, o perioadă lungă de timp, s-a făcut o greșeală imensă. S-a văzut de la început pentru zona dumneavoastră că au plecat cei mai mulți români în străinătate. Și nu s-a făcut nimic timp de 30 de ani aici, iar infrastructura s-a dezvoltat în alte părți ale României. România nu s-a dezvoltat uniform și am creat o discrepanță imensă între români”, a precizat Marcel Ciolacu, el considerând că din acest motiv foarte mulți români din această parte a țării au plecat în străinătate pentru un trai mai bun.

„În acest moment eu cred că actuala guvernare, această coaliție de guvernare a venit cu niște măsuri în acești trei ani de zile și a creat un echilibru. A venit cu niște priorități în primul rând pentru Moldova. Această infrastructură o să vedeți că o să aducă iarăși și investițiile, o să aducă foarte mulți români plecați”, consideră premierul României.

 

·        Ciolacu spune că Gheorghe Șoldan va avea o misiune grea, fiind cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din țară

Marcel Ciolacu a ținut să transmită și un mesaj legat de ținutul Bucovinei, despre care a spus că este „un loc rupt din Rai”. „Nu există om politic din străinătate cu care să vorbesc și să nu-l invit să vadă Bucovina și Delta Dunării, sau să facă sărbătorile pascale în Maramureș. Avem o țară extraordinară și e cazul să ne maturizăm și noi. După 30 și ceva de ani de la Revoluție este cazul să înțelegem rolul nostru ca reprezentanți ai comunităților, ai românilor”, a precizat Ciolacu.  

În final, acesta a remarcat că noul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, va avea în această funcție „cea mai grea misiune”. Și asta pentru că, a spus Marcel Ciolacu, Gheorghe Șoldan este cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din România, dar și cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean ales direct. Marcel Ciolacu a subliniat că tot Gheorghe Șoldan este un pionier în această funcție, pentru că este primul președinte de Consiliu Județean ales născut după Revoluție. În acest context, el a făcut un apel către cei „care suntem în politică de mai mult timp” că ar fi cazul ca încet-încet să facă loc noii generații.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marcel Ciolacu spune că Gheorghe Șoldan este un pionier, fiind primul președinte ales de Consiliu Județean născut după Revoluție.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Marcel Ciolacu spune că Gheorghe Șoldan este un pionier, fiind primul președinte ales de Consiliu Județean născut după Revoluție3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei