Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 250 (8779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9731 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5973 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Prelegeri despre riscurile deținerii sau consumului de droguri, pentru elevii de la Colegiul „E. Hurmuzachi”

Miercuri, 23 Octombrie 2024 (16:00:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cadrul Programului „Școala Verde”, Casa de Cultură din municipiul Rădăuți a găzduit activitatea „O viață sănătoasă prin prevenirea comportamentelor de risc”, eveniment organizat de Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, prin contribuția directorului Adrian Puiu, a directoarei adjuncte Luminița Lăzărescu, a consilierului educativ prof. Miriam Leon-Postolache, a consilierului școlar prof. Mărioara Ardelean și a bibliotecarei Andreea Ciobara.

„Activitatea s-a concretizat într-o suită de comunicări și prelegeri adresate de către invitați unui public format din 440 de elevi ai colegiului, însoțiți de profesorii diriginți și cadrele didactice din liceul nostru. Prima prezentare a fost susținută de asistent social Coștiug Cătălina, reprezentant al Agenției Naționale Antidrog, care i-a informat pe participanți despre <Consecințele psiho-sociale ale consumului de droguri>”, a relatat prof. dr. Florin George Popovici.

Potrivit acestuia, din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava s-a adresat publicului Anca Stroescu, medic specialist, cu o comunicare intitulată „Acțiunea drogurilor în organismul nostru și efectele nocive asupra sănătății”.

Ileana Iacob, comisar-șef în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a captat interesul asistenței cu un discurs reunit sub denumirea „Prevenirea victimizării minorilor. Consecințele nerespectării legislației rutiere”.

Mărioara Niga, comisar-șef în Inspectoratul Județean de Poliție, Biroul Siguranță Școlară, a adus la cunoștința publicului fenomenul violenței din mediul școlar și posibilele soluții de combatere a acestuia, sub genericul Prevenirea violenței fizice în mediul școlar. Campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”.

 

·        Informare pentru combaterea unor fenomene periculoase

 

Judecătorul Octavian Ciobîcă, președinte al Judecătoriei Rădăuți, în luarea de cuvânt intitulată „Traficul de droguri în practica judiciară”, a atras atenția tinerilor și adolescenților cu privire la efectele extrem de serioase pe care le au în plan juridic deținerea, traficul și consumul de droguri. Ultima intervenție din cadrul manifestării i-a revenit Mirelei Todorese, membru în Baroul Suceava, cu o prezentare reunită sub titlul „Consecințele legale ale traficului de droguri”. Aceasta a concluzionat cu un îndemn generator de reflecții și responsabilitate în conștiința celor prezenți: „Poți să fii... cool fără a fi... penal!”

Prof. dr. Florin George Popovic, de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, a mai arătat că discursurile invitaților au fost însoțite de întrebări oportune venite din partea elevilor participanți.

De asemenea, pe ecran au rulat scurte secvențe și materiale video cu privire la efectele devastatoare ale consumului de droguri și impactul negativ pe care îl are conduita violentă în mediul școlar.

 „Manifestarea de astăzi își propune să informeze și să crească gradul de conștientizare a elevilor de la Colegiul Național <Eudoxiu Hurmuzachi> cu privire la riscurile pe care le presupun deținerea, consumul și traficul de substanțe interzise, impactul dependenței de droguri în plan individual și colectiv, totodată consecințele actelor de violență în mediul școlar și posibilele soluții sau modalități de combatere a unor astfel de fenomene”, a conchis prof. Popovici.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prelegeri despre riscurile deținerii sau consumului de droguri, pentru elevii de la Colegiul „E. Hurmuzachi”.
 Vizualizări articol: 135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prelegeri despre riscurile deținerii sau consumului de droguri, pentru elevii de la Colegiul „E. Hurmuzachi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei