Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 249 (8778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9722 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5831 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vasile Rîmbu a anunțat că în mandatul lui de primar profesioniștii rămân în Primăria Suceava, „camarila” pleacă acasă

Marţi, 22 Octombrie 2024 (12:35:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul ales al Sucevei, Vasile Rîmbu, invitat, marți dimineață, la matinalul „Prima oră”, de la Intermedia TV, a declarat că primul lucru pe care îl va face după ce își va prelua mandatul, joi, 24 octombrie a.c., va fi o evaluare a resurselor financiare pe care le are la acest moment primăria, „să vedem ce mai avem în vistierie”, respectiv un audit financiar. Noul primar a spus că vrea să știe exact câți bani mai sunt în bugetul local, neexcluzând posibilitatea unor cheltuieli făcute pentru că „unii și-au început deja campania electorală pentru 2028” sau ar dori „să semene în rândul populației regretul că nu i-a votat”.

În același timp, Vasile Rîmbu a afirmat că va face o evaluare a angajaților din primărie, care se vor finaliza cu confirmări în funcțiile ocupate acum, schimbări pe alte funcții sau cu concedieri, în funcție de competență și performanță. În organigrama pe care o vede ca pe o tablă de șah, noul primar spune că va așeza „piesele pe care le avem la dispoziție în pozițiile strategice care să ducă la succes”.

„Sunt destui oameni în primărie care au performat în munca în administrație și care își doresc să performeze. Nu vreau să spun că mergem acolo, omorâm, scoatem, îi aducem pe ai noștri, dar e clar că pe tabla de șah trebuie să vezi unde pui piesele. Sunt oameni care performează acolo unde sunt și le place ceea ce fac, dar sunt unii care ar fi buni pentru altceva sau unii care nu sunt buni deloc. Trebuie să fim foarte clari, sunt unii care vin din zona clientelei, a camarilei, ca să fim foarte sinceri. Vom face o evaluare obiectivă. Măsurile nu poți să le iei peste noapte, că nu poți să-ți dai seama peste noapte unde trebuie să umbli și unde trebuie să schimbi, dar să fiți siguri că vom pune în prim plan pregătirea profesională și mai puțin apartenența la vreun grup”, a declarat Vasile Rîmbu.

Această reașezare a „pieselor” din administrația locală pe tabla de șah merge în direcția de reducere a birocrației și îmbunătățirea calității serviciilor publice, pe care și-o propune primarul ales.

Printre „direcțiile de redresare a administrației” pe care le-a mai trasat se numără măsurile pentru stabilizarea situației financiare a primăriei, aici având în vedere atragerea de fonduri europene, fonduri guvernamentale și parteneriatele public-private, „de care tot fugim pentru că imediat apare suspiciunea că se pune de-o șmecherie; dacă ești corect și faci ceva vizibil și folositor comunității, dacă e s-o tragi pentru comunitate, merită, dar să nu fie elemente de alt gen”.

Primarul ales a subliniat că strategia sa și a echipei sale „va fi alipită celor existente”, apreciind că „au fost strategii foarte bine elaborate, dar nu au fost respectate”.  

„Să nu se înțeleagă acum că am spus că administrația suceveană este în derivă totală și venim noi, salvatorii. Nu putem vorbi așa, pentru că am spune niște neadevăruri, dar e loc de multe corecții. Asta este foarte clar”, a afirmat Rîmbu.

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, reparația străzilor, cu prioritate cele care fac legătura cu străzile secundare și curățenia în oraș sunt alte puncte de pe agenda noului primar, care a anunțat că în mandatul său va face consultări publice doar pentru proiectele de mare impact pentru oraș, care pe durata implementării ar putea afecta confortul locuitorilor.

„Nu-mi propun să mulțumesc pe toată lumea, nici Dumnezeu nu-i mulțumește pe toți. Până la urmă vor fi cam toți nemulțumiți, eu am trăit această experiență. Să conștientizăm că proiectele mari, investițiile mari provoacă și disconfort și contestări și contestații din partea unora, dar noi trebuie să vedem interesul general. Aș vrea să fiu un bun administrator, să confirm așteptările cetățenilor”, a spus Rîmbu, evidențiind că printre aspirațiile sale nu se numără și aceea de a fi un bun politician. Recunoaște că din acest ultim motiv a primit reproșuri, că nu este „om de partid”, că „nu mângâi membrii”, că „nu-i pun în față”.

„Voi fi primarul tuturor sucevenilor, și al celor care m-au votat și al celor care nu m-au votat. Vom aborda orașul în întregul lui, nu pe cartiere. Suntem foarte atenți la doleanțele cetățenilor, dar trebuie să ne înarmăm cu răbdare. Nu le poți face pe toate dintr-odată”, a afirmat primarul ales al Sucevei, Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Rîmbu a anunțat că în mandatul lui de primar profesioniștii rămân în Primăria Suceava, „camarila” pleacă acasă.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Vasile Rîmbu a anunțat că în mandatul lui de primar profesioniștii rămân în Primăria Suceava, „camarila” pleacă acasă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei