Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 249 (8778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9722 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5831 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Târg caritabil de toamnă la Grădinița Obcini, realizat cu implicarea a zeci de părinți și prichindei

Marţi, 22 Octombrie 2024 (19:13:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Coșuri cu bunătăți și interesante decoruri cu dovleci, frunze, strujeni, viță-de-vie și crizanteme au apărut marți, dis-de-dimineață, în curtea interioară a Grădiniței cu Program Normal Obcini, dând startul celei de-a treia ediții a Târgului caritabil de toamnă.

„Părinții sunt întotdeauna foarte implicați în toate activitățile grădiniței, iar în ciuda frigului, au venit foarte entuziasmați de dimineață, au pregătit standurile, după ce ieri, împreună cu copii, au pregătit ornamente, au avut activități în care li s-a explicat importanța alimentației sănătoase și cât de toxice pot fi produsele procesate.

Scopul este unul caritabil – ajutăm cazuri sociale din grădiniță și din comunitate, inclusiv susținem terapia unor copii cu autism.

Copiii învață astfel să fie empatici cu ceilalți, dar și părinții au posibilitatea ca astfel să se cunoască între ei și să se împrietenească.

Târgul a avut succes chiar de la prima ediție, iar o schimbare care a devenit vizibilă rapid a fost în privința dulciurilor cu care vin la ei, care nu mai erau din comerț, ci făcute în casă”, a explicat Maria Todereanu, directorul GPN Obcini.

 

Pe lângă decorațiunile de toamnă, de efect este și aleea cu umbreluțe colorate, la capătul căreia este amplasat un banner mare, cu mesajul „Copiii noștri sunt valoroși – Grădinița Obcini Suceava”.

O mulțime de prăjituri, plăcinte, compoturi, dulcețuri, ciocolată de casă, dar și băuturi calde sau chiar sarmale fierbinți au fost scoase la vânzare pe tarabe, unele produse epuizându-se cât ai clipi, restul fiind vândute pe parcursul zilei, când la târg au ajuns și angajații unor instituții din zonă, vecini, dar și părinții copiilor din alte grupe.

„Încă de la prima ediție ne-am propus ca acest târg să fie o modalitate de a întări parteneriatul grădiniță-familie, cât și de a sprijini familiile care au copii cu nevoi speciale sau cu o situație socială mai deosebită. Părinții au trimis fotografii din timpul pregătirii produselor, împreună cu copiii, care au fost foarte încântați”, a precizat Amelia Boghian, cadru didactic la GPN Obcini.

Frumoasele decorațiuni de toamnă, realizate cu multă imaginație și migală, produsele de patiserie, dar și zacuștele, compoturile și dulcețurile proaspete, dar și produsele artizanale au atras o mulțime de oameni la Târgul caritabil de toamnă, forfota fiind continuă.

Fondurile strânse din vânzarea produselor de către grupele de prichindei de la GPN Obcini sunt folosite pentru ajutorarea unor colegi cu cerințe educaționale speciale, dar și a celor cu o situație materială mai precară.

Eforturile celor care s-au implicat în reușita organizării Târgului de Toamnă de la grădiniță au fost răsplătite cu premii pentru cel mai frumos stand, cele mai reușite decorațiuni și pentru cele mai căutate produse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târg caritabil de toamnă la Grădinița Obcini, realizat cu implicarea a zeci de părinți și prichindei.
 Vizualizări articol: 182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târg caritabil de toamnă la Grădinița Obcini, realizat cu implicarea a zeci de părinți și prichindei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei