Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 249 (8778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9722 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5831 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rîmbu: Viceprimarii de Suceava vor fi aleși după alegerile parlamentare

Marţi, 22 Octombrie 2024 (14:48:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Negocierile politice pentru alegerea celor doi viceprimari ai Sucevei se vor desfășura după alegerile parlamentare, când se va cunoaște configurația viitorului guvern. Primarul ales al Sucevei, Vasile Rîmbu, a declarat, marți, la matinalul „Prima oră”, la televiziunea Intermedia, că „trebuie să fim foarte realiști” deoarece „e posibil ca alianțele din teritoriu să se facă după ceea ce se întâmplă la nivel național, adică după alegerile parlamentare”.

Până când va avea viceprimari, activitatea executivă din administrația locală va fi acoperită de primar, împreună cu administratorul public (city managerul), pe care Vasile Rîmbu a anunțat că îl va numi „foarte, foarte repede”, cel mai probabil chiar vineri, a doua zi după ce va depune jurământul de primar. „City managerul poate acoperi sarcinile viceprimarilor, împreună cu consilierii personali ai primarului. Pe aceștia vreau să-i identific foarte, foarte atent, fără idei preconcepute față de convingerile lor politice”, a declarat Rîmbu. El a accentuat că acești consilieri personali pot fi din alte partide decât PSD, deoarece selecția o va face „pe baza performanțelor lor profesionale”. „Dacă vom promova consilieri bine pregătiți profesional cred că vom da satisfacții tuturor cetățenilor, indiferent de convingerile lor politice sau de ce au votat”, a declarat Rîmbu.

În același sens, acesta a spus că vrea să lucreze „îndeaproape” cu întreaga echipă din deliberativul local, adică cei 23 de consilieri: 10 PSD, 6 PNL, 4 ai fostei alianțe ADU (Forța Dreptei, PMP și USR) și 3 AUR.

„Îi privesc cu toată deferența, m-am uitat cum se situează profesional  și avem doctori, cadre universitare, manageri, ingineri, economiști, doctori în științe. Media de vârstă este de 44-45 de ani, femei și bărbați, mai tineri și mai cu experiență, deci avem toate premisele să performăm. Mi-ar plăcea să facem cât mai puțină politică în primărie, chiar către zero, dar asta nu se poate, ca să facem administrație. Nu mă voi raporta la trecut, ci voi constata ce este în prezent și vom creiona direcțiile de dezvoltare pentru viitor. Bineînțeles că dacă vor apărea din trecut anumite probleme care nu sunt legale nu vom spune că nu ne interesează, ci vom lua măsurile legale care se impun. Eu și echipa mea nu ne vom scuza cu <greaua moștenire>. Intuiam ce vom moșteni și dacă am intrat în joc trebuie să jucăm”, a afirmat Vasile Rîmbu.

În ceea ce privește grupul de consilieri locali ai PSD, primarul ales a declarat că aceștia „s-au încălzit pe margini” în cele 4 luni care au trecut între alegerile locale și învestirea în funcție, dar acum „sunăm deșteptarea ca în armată, facem înviorarea și trecem la muncă”.

Primarul a mai spus că în următorii 4 ani își dorește ca „jurnalul a ceea ce se va face în Suceava”, care s-ar scrie sub titlul sloganului său de campanie, „Facem Suceava bine”, să aibă „un autor colectiv - noi, cetățenii, specialiștii, ONG-iștii”. „Acum acest slogan de campanie trebuie pus în fapt și foarte bine primiți vor fi toți cei care vor adera la acest deziderat. Voi urmări rezolvarea problemelor orașului, transparența și eficiența, cu informația pusă în timp real la dispoziția cetățeanului”, a mai afirmat primarul Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rîmbu: Viceprimarii de Suceava vor fi aleși după alegerile parlamentare.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rîmbu: Viceprimarii de Suceava vor fi aleși după alegerile parlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei