În Cabinetul catehetic școlar „Episcop Gherasim Putneanul” al Colegiului Tehnic „Regele Ferdinand I” din Rădăuți, spațiu educațional amenajat și coordonat de prof. dr. Aurica Daneliuc, a avut loc recent lansarea a două cărți ce poartă semnătura părintelui prof. univ. dr. habil. Constantin Necula.
Volumele „Viața Sfintei Parascheva, povestită copiilor” și „Sfânta Parascheva. Izvor de Har și Binecuvântare – letopiseț catehetic” au fost publicate la Editura Bookzone, în colaborare cu Editura Doxologia.
Liceeni și profesori de la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” din Rădăuți au avut prilejul de a o descoperi, din nou, între file de carte, pe Sfânta Parascheva, „luminătoarea Moldovei”, „crin răsădit în grădina de sus”, „pelerina ce pleacă ea însăși, an de an, în căutarea noastră”.
Prof. dr. Aurica Daneliuc a amenajat la Colegiul Tehnic și o galerie de icoane „Sfânta Parascheva – pelerină către sufletele noastre”, dar și un stand de carte.
La eveniment a fost prezentă și prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie, care ne-a spus că „dialogul s-a înfiripat cu sfioșenie mai întâi și-aș zice că-i firesc să te apropii astfel de cărți care vin să-ți vorbească despre o viață de om așezată sub semnul rugăciunii, al mărturisirii necontenite de credință și al jertfei de sine. De altfel, activitatea noastră didactică a fost una subsumată proiectului <Sfinții, prieteni și model pentru trăirea autentic creștină>, la care sunt invitați tinerii din colegiul rădăuțean în întreg anul școlar pe care îl parcurgem”.
Organizatoarea evenimentului, prof. dr. Aurica Daneliuc, a oferit cu generozitate participanților cărțile lansate: „Viața Sfintei Parascheva, povestită copiilor” și „Sfânta Parascheva. Izvor de Har și Binecuvântare – letopiseț catehetic”
„Poate că e îndeajuns să citiți și să recitiți în răstimpuri unele dintre capitolele pe care ni le propune părintele profesor Constantin Necula în fiecare dintre cele două cărți și să le-nsoțiți cu câte măcar un icos și-un condac din acatistul sfintei, mai apoi, ca să vă fie întreagă bucuria de-a o descoperi și redescoperi pe Preacuvioasa noastră Maică, mult-milostiva Parascheva. Și să rămâneți încredințați că, și azi și-n fiecare zi, <Sfânta ne veghează din Catedrala Mitropolitană din Iași. Și din cele peste 20 de biserici din Țară unde se găsesc părticele din moaște sau din veșmintele lor, și din cele 252 de lăcașuri cu hramul ei>. (Sfânta Parascheva. Izvor de Har și Binecuvântare, cap. Calea spre Iași și Iașiul ca o cale spre inima Sfintei Parascheva).”, a completat inspectorul școlar Daniela Ceredeev.