Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 246 (8775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Pizza la rang de artă

Participare impresionantă a unui sucevean la Campionatul Internațional de Pizza

Vineri, 18 Octombrie 2024 (19:12:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul preparării pizzei de calitate, Sergiu Iftodi, managerul pizzeriei Industrial Pizza din Suceava, a participat la a treia ediție a Campionatului Internațional de Pizza.
Evenimentul, desfășurat pe 14 și 15 octombrie la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, a reunit peste 100 de concurenți din România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Anglia și Italia.
Concursul a avut trei categorii: Pizza Clasică, Pizza Napoletană și Pizza la Tavă, Sergiu Iftodi concurând la primele două categorii.
La categoria ”Pizza napoletană”, pizzerul sucevean a folosit un aluat din faină Le 5 Stagioni napoletană, hidratat la 75%, dospit peste 48 de ore și copt la 420 de grade într-un cuptor pe gaz Valoriani Forni. El a creat o combinație deosebită de toppinguri, printre care cremă de dovleac, mozzarella fior di latte, brânză provola afumată, chipsuri de pancetta afumată, cremă de pecorino romano și sos de rodii.


Această pizza a impresionat juriul, iar pizzerul a mărturisit că, deși a fost prima dată când a lucrat cu aluat napoletan, și-a depășit limitele.

La categoria ”Pizza clasică”, Sergiu Iftodi a prezentat o rețetă cu aluat din făină Le 5 Stagioni Oro Rosa, hidratat la 63% și dospit peste 50 de ore, copt la 350 de grade într-un cuptor electric Rinaldi Super Forni.

Pizza a fost completată cu sos de roșii San Marzano DOP, mozzarella fior di latte, ceafă crudă maturată, brânză taleggio DOP, burrata proaspătă cu sos de trufe și ulei de măsline extra virgin.



Juriu internațional, format din campioni internaționali și mondiali


Preparatele concurenților au fost atent analizate și punctate de un juriu de 17 experți în gastronomie din Italia, Serbia, Bulgaria, Argentina și SUA, printre care foști campioni internaționali și mondiali.


Printre membrii juriului s-au numărat Nicola Demo - cercetătorul și dezvoltatorul făinurilor Le 5 Stagioni din Italia, Radostin Kiryazov din Serbia - campion mondial la Palermo în Italia, Anatoli Kolev - maestru pizzaiolo în Italia, Duilio Eric Girotto - consultant în făinuri speciale de pizza și campion mondial la pizza acrobatică, din Argentina, Will Grant - fondatorul pizzeriei Detroit Pizza Style din SUA, cunoscut pentru povestea impresionantă a pizzei cu maia, veche de peste 90 de ani.



Sergiu Iftodi, ambițios reprezentant al Sucevei

La finalul unei competiții foarte strânse, când a urcat pe podium, alături de colegii săi internaționali, Sergiu Iftodi (37 de ani) a declarat că este mândru că a reprezentat cu succes orașul Suceava, prin muncă, determinare și calitate.


"Sunt mândru de ce am realizat până acum și vreau să mulțumesc Asociației Pizzarilor din România pentru susținere, precum și fondatorului acesteia, Ciprian Zamfir, reprezentant al făinii Le 5 Stagioni din Italia, pentru încrederea acordată. Nu mă voi opri aici și îmi doresc ca în anii următori să ajung cât mai departe, de ce nu, la Campionatul Mondial din Italia", a spus Sergiu Iftodi, deținătorul pizzeriei Industrial Pizza, din zona centrală a Sucevei.
Suceveanul și-a început cariera de pizzer de la 17 ani, timp de opt ani s-a perfecționat lucrând în acest domeniu în Italia, iar din 2016 a revenit acasă, unde a deschis propria pizzerie, în spatele stației Centru, unde oferă clienților 74 de tipuri de pizza, paste, burgeri, feluri principale cu specific italian și meniul zilei.
”Pizza nu este doar ceva de mâncat, ci și o artă a calității. Sunt generații care au crescut cu ideea că pizza era ceva ce se făcea din preparatele pe care fiecare dintre noi le aveam în frigider – o combinație cu de toate...


Nici gând de așa ceva acum, când o pizza bună are în compoziție 3-4 produse, de calitate. Desigur, sunt și variante cu multe ingrediente, încărcate, pentru că sunt cerute, în funcție de gustul fiecăruia. Dar nu este doar muncă, ci și o artă de creare a pizzei de calitate, de aceea mă preocupă perfecționarea permanentă, nu doar a mea, ci și a produselor”, a mărturisit pizzerul sucevean, care participă de ani de zile la cursuri de perfecționare, în țară și peste hotare, completate cu multă experiență acumulată în bucătărie și în fața cuptorului de pizza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Participare impresionantă a unui sucevean la Campionatul Internațional de Pizza.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Participare impresionantă a unui sucevean la Campionatul Internațional de Pizza5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei