Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 245 (8774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5675 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur spune că în mai puțin de un mandat, primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a reușit să aducă civilizația în acest oraș

Joi, 17 Octombrie 2024 (11:53:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, au inspectat, joi, șantierul stației de epurare care se construiește în acest oraș printr-un proiect în valoare de 35 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a spus că proiectul de apă și canalizare din Vicovu de Sus este unul dinte cele mai mari proiecte din județ și face parte din marele program al Consiliului Județean Suceava pentru astfel de investiții, în valoare de 275 de milioane de euro.

„Vicovu de Sus este un oraș care a așteptat mulți ani să aibă apă și canalizare. În sfârșit se lucrează și peste 50% din lucrări sunt făcute”, a spus Flutur. El a precizat că proiectul include construcția a circa de 100 de kilometri de rețele de apă și canalizare, pe toate străzile din Vicovu de Sus. „Aici s-au excavat peste 30.000 de metri cubi de pământ, deja s-au turnat vreo 3.000 de metri cubi de betoane, se lucrează bine la stația de epurare și aici va veni tot ce înseamnă apă menajeră și de la Vicov, și de la Putna. Și cred că anul viitor pe vremea asta vom fi foarte avansați cu această lucrare”, a afirmat președintele CJ Suceava. El a precizat că aproximativ 5.000 de gospodării din Vicovu de Sus vor beneficia de noile rețele de apă și canal, ceea ce înseamnă un pas uriaș spre civilizație.

Flutur a adăugat că în aceeași zonă se construiește și centura ocolitoare, care va rezolva problema traficului greu care acum trece prin oraș. „Felicitări, domnule primar Vasile Iliuț, pentru tot efortul pe care îl faci pe șantierele de aici. Când mă gândesc că orașul ăsta nu avea aproape deloc investiții și ce ai făcut în mai puțin de un mandat, ai respectul meu pentru totdeauna. Mă bucur că am putut să vă fim de folos în această perioadă și contați pe noi”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că un alt proiect important pentru Vicovu de Sus în care s-a implicat personal este cel pentru construcția rețelei de gaz metan, printr-un proiect de care vor beneficia și cetățenii din Vicovu de Jos și Mușenița.

La rândul său, primarul Vasile Iliuț a declarat că realizarea proiectului de apă și canal înseamnă împlinirea unui vis al vicovenilor, care și-au dorit să trăiască într-un oraș curat, civilizat și ecologic. „Ceea ce se vede aici, stația de epurare, trebuia făcut acum 30 de ani, dar niciodată nu e târziu. E bine că am primit această finanțare și îi mulțumesc domnului Gheorghe Flutur pentru implicarea de care ați dat dovadă în toți acești ani în care ați fost alături de noi și am putut da drumul la acest șantier atât de mare, cel mai mare din județ”, a spus Iliuț. El a adăugat că după finalizarea lucrărilor de apă și canal vor fi modernizate străzile și se vor construi piste de biciclete și trotuare. „Și cu asta intrăm pe drumul cel bun. Avem și o centură ocolitoare spre Bilca, o investiție de mare importanță pentru orașul Vicovu de Sus, și urmează construcția unui drum național paralel cu frontiere care va face legătura cu viitoarea autostradă, un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean”, a precizat Vasile Iliuț. El a mai spus că în maximum două săptămâni va fi organizată și licitația pentru proiectarea și realizarea rețelei de gaz metan din acest oraș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur spune că în mai puțin de un mandat, primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a reușit să aducă civilizația în acest oraș.
 Vizualizări articol: 293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur spune că în mai puțin de un mandat, primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a reușit să aducă civilizația în acest oraș3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei