Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 245 (8774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5675 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Adjunct al IȘJ: „Nu cred că este sub demnitatea unui profesor cu ștaif să fie asistent la bacalaureat”

Joi, 17 Octombrie 2024 (14:17:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cadrul întâlnirii cu directorii școlilor din județ, adjunctul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava prof. Gabriel Matei a semnalat lipsa de interes a multor profesori vizavi de implicarea în organizarea examenului de bacalaureat.

Acesta a făcut un apel către directorii liceelor sucevene să mobilizeze profesorii și să-i motiveze să participe la desfășurarea examenului.

„Dacă în școlile generale, evaluarea naționale se desfășoară ok pentru că se raportează strict la profesorii de acolo, în ceea ce înseamnă bacalaureat avem o problemă gravă, și mă refer aici, în primul rând, la profesorii asistenți. Nu cred că este sub demnitatea unui profesor cu ștaif să fie și asistent la examenul de bacalaureat și cred că ar trebui să fiți în asentimentul meu și să fiți de acord cu mine. Ca directori aveți datoria de a asigura acel număr de profesori asistenți, evaluatori, membri în comisie și așa mai departe”, a transmis inspectorul școlar general adjunct directorilor prezenți la întâlnirea de joi, 17 octombrie.

Acesta a arătat că participarea profesorilor în organizarea și desfășurarea bacalaureatului trebuie să fie benevolă, însă a îndemnat directorii să convingă și să „forțeze un pic nota” pentru a asigura personalul necesar pentru acest examen.

„Iau numele de la A la Z, împart în două colectivul de cadre didactice. De la A la M în prima sesiune, de la M încolo în cea de-a doua sesiune sau în anul următor și cred că nu ar mai fi discuții vizavi de această problemă”, le-a sugerat insp. Matei directorilor liceelor, subliniind că „acest examen nu este al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, este în primul rând al elevilor din școlile dumneavoastră”.

„Nu vă spun ce muncă este în această situație până reușim să adunăm acei profesori asistenți. Nu mai zic că s-a ajuns în situația în care colegii, licee <racolează> profesori sau educatori, învățători de prin școlile din împrejurimi pentru a-și asigura necesarul de cadre didactice pentru acest examen. (...) Cadrele didactice trebuie să se implice și vă rog insistent încercați să nu mai avem problema asta la examenele naționale de anul următor. Este o pată în primul rând pe școala respectivă. Nu-și poate asigura necesarul de profesori asistenți pentru elevii școlii respective. Nu sunt elevii IȘJ-ului sau ai altui județ”, a mai explicat prof. Gabriel Matei.

 

·        Adjunctul cere sinceritate la evaluarea cadrelor didactice

 

Inspectorul școlar general adjunct le-a mai cerut directorilor de școli să fie onești când vine vorba de evaluarea anuală a cadrelor didactice și acordarea calificativelor pentru aceștia.

„Poate nu vreți să vă asumați acest lucru pentru că ați putea fi dați în judecată pentru că ați scăzut un calificativ. Și vizavi de acordarea acestor calificative, vă rog să evitați formalismul, e vorba de atenție, responsabilitate și corectitudinea evaluării. Dacă în cazul unui coleg merită scăzut calificativul, faceți acest lucru. Pentru că altfel se ajunge la un formalism și niciodată nu vom avea un echilibru și o vedere de ansamblu corectă asupra cadrelor didactice. Pentru că sunt cadre care muncesc mult într-o școală și sunt cadre care <se fofilează>, dacă pot spune mai neacademic, și știți la ce mă refer”, a mai punctat insp. Gabriel Matei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adjunct al IȘJ: „Nu cred că este sub demnitatea unui profesor cu ștaif să fie asistent la bacalaureat”.
 Vizualizări articol: 306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adjunct al IȘJ: „Nu cred că este sub demnitatea unui profesor cu ștaif să fie asistent la bacalaureat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei