Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 243 (8772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9744 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5501 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a apreciat Primăria Horodnic de Sus pentru modul în care sprijină mediul de afaceri, dar și pentru cum păstrează tradițiile

Marţi, 15 Octombrie 2024 (19:42:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PNL și candidatul liberalilor pentru funcția de președinte al României, Nicolae Ciucă, a declarat la finalul vizitei de marți pe care a efectuat-o în Horodnic de Sus că a avut foarte multe de învățat după ce a văzut investițiile din această comună, modul în care se păstrează tradițiile, dar a învățat multe lucruri și de la localnici.

Pentru început, prezent alături de Nicolae Ciucă în cadrul unei conferințe de presă, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că a ținut să îi arate lui Nicolae Ciucă o poveste de succes a unui primar liberal tânăr, care în scurt timp va prelua al treilea mandat.

„Este o poveste de succes care are ca trimitere cel puțin unul, dacă nu mai multe puncte din programul de guvernare al PNL. E vorba de Pactul pentru Satul Românesc. Și vizita de astăzi a avut foarte multe capitole care înseamnă după părerea mea o poveste de succes, școală și pentru alte primării, modele care trebuie multiplicate”, a spus Gheorghe Flutur.

La rândul său, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că a ținut să vină la Horodnic de Sus după ce Gheorghe Flutur i-a povestit de mai multe ori despre ceea ce se petrece în această localitate. El a spus că a considerat astfel că trebuia să vină aici, să vadă cu ochii lui și să discute cu oamenii pentru a învăța de la fața locului.

„Astăzi chiar am avut foarte multe lucruri de văzut și de învățat de la cei care și-au deschis propriile afaceri, de la cei care duc mai departe tradiția oieritului, de la o administrație locală performantă, și domnului primar trebuie să îi fie recunoscute meritele de management absolut eficient și eficace”, a precizat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că a mai vizitat locațiile în care primăria dezvoltă trei cartiere de locuințe în stilul arhitectural bucovinean și a văzut modul în care primarul sprijină ducerea mai departe a tradiției la nivelul afacerilor de familie și modul în care sprijină antreprenorii locali, având deja investiții de mai multe milioane de euro în parcul industrial din comună. Președintele PNL a mai precizat că a vizitat și o biserică de lemn, locaș de cult de patrimoniu. „Este o biserică de la 1790, păstrată și întreținută, un loc care cu adevărat merită să fie vizitat pentru că aici putem să tragem singuri concluzia despre ceea ce a însemnat credința în Dumnezeu, în oameni și în faptele lor”, a transmis Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a vizitat o fermă locală, Livada Bucovinei, o afacere de familie în care lucrează și români întorși din Diaspora.

„Aici am văzut importanța sprijinirii micilor antreprenori și a agriculturii locale. Guvernul trebuie să susțină constant aceste inițiative pentru a întări clasa de mijloc și pentru a avea un viitor sustenabil în România”, a spus Ciucă.

De asemenea, el s-a declarat onorat că a putut să-l întâlnească pe meșterul popular cojocar Lungoci Domucă, despre care a spus că este un adevărat păstrător al tradițiilor românești. „Munca și dedicarea sa sunt o mărturie vie a valorilor care definesc identitatea noastră. Prin mâinile sale, se păstrează nu doar meșteșugul cojocăritului, dar și o parte din sufletul Bucovinei”, a declarat liderul PNL.

El a mai spus că este esențial ca astfel de oameni să fie sprijiniți, aceștia fiind „adevărate comori ale culturii noastre”, pentru a fi siguri că  tradițiile se vor transmite mai departe generațiilor viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a apreciat Primăria Horodnic de Sus pentru modul în care sprijină mediul de afaceri, dar și pentru cum păstrează tradițiile.
 Vizualizări articol: 150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a apreciat Primăria Horodnic de Sus pentru modul în care sprijină mediul de afaceri, dar și pentru cum păstrează tradițiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei