Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 242 (8771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9752 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5471 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Întâlnirea bibliotecarilor din județ, moment de bilanț și noi proiecte

Luni, 14 Octombrie 2024 (13:41:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La finele săptămânii trecute, sala de lectură a bibliotecii Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava a găzduit consfătuirea județeană anuală a bibliotecarilor școlari (profesori documentarişti/responsabili cu biblioteca școlară/CDI - Centru de Documentare și Informare), întâlnire ce a avut tema

„Biblioteca școlară/CDI: provocări – dileme – reușite – relevanță”.

„A fost un eveniment de bilanț, de interacțiune cu sens, de reflecție asupra zonelor de competență și de excelență ale colegilor bibliotecari școlari, profesori documentariști și responsabili cu aceste structuri info-documentare din județul nostru. Am analizat rezultatele concrete, cu corespondență între domeniile specifice, ne-am bucurat și am tras concluzii asupra importanței evoluției acestei profesii, fascinați de parcursul fabulos pe care îl pot avea acești colegi cu afinitate pentru valori”, a subliniat prof. Daniela Argatu - coordonator metodic, bibliotecar CCD Suceava.

Au transmis cuvântul de salut: prof. dr. Silvia Corina Nuțu - directoarea Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava; prof. Mihaela Acatrinei, inspector școlar de specialitate IȘJ Suceava, care a venit cu un mesaj de susținere, apreciere și consolidare a echipei de bibliotecari școlari, profesori documentariști, responsabili din județ; prof. Traian Alin Pușcă - director CCD ”George Tofan” Suceava; prof. Daniela Argatu - coordonator metodic, bibliotecar CCD Suceava; bibliotecar școlar Lăcrămioara Andrei - Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava; invitați de la Biblioteca USV - bibliotecar Adriana Malanciuc, preşedinte ABR - Filiala Suceava.

Alte momente importante din programul întâlnirii au constant în prezentare rapoartelor de activitate a bibliotecarilor metodiști de zonă, precum și prezentarea rezultatelor academice ale unor bibliotecari din județ: teză de doctorat: „Cabinete de lectură, societăţi de citire şi primele biblioteci publice din Bucovina (1850-1940)” - autor bibliotecar dr. Andrei Lăcrămioara, coordonator științific prof. univ. dr. habil. Olimpia Mitric, teză susținută public în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava la data de 27 septembrie 2024 și apreciată de comisia de analiză și sinteză cu calificativul Foarte bine, distincția Magna cum laude; teză de doctorat „Valorificarea fondurilor documentare din Bucovina: colecțiile speciale din biblioteca Colegiului Național <Ștefan cel Mare> Suceava”, autor bibliotecar prof. dr. Corina Dominte, coordonator științific prof. univ. dr. habil. Olimpia Mitric, teză susținută public la Facultatea de Istorie, Geografie și Științe Sociale din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava la data de 23 septembrie 2024 și apreciată de comisia de analiză și sinteză cu calificativul Foarte bine, distincția Magna cum laude.

De asemenea, a fost semnalată apariția editorială „Nicolai I. Grămadă (1892-1961). Moștenirea cărturarului bucovinean”, Presa Universitară Clujeană, 2024, de Tatiana Matei, de Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava.

Participanții au conturat și câteva obiective pentru acest an școlar și, totodată, au lansat calendarul evenimentelor culturale pentru anul școlar 2024-2025.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnirea bibliotecarilor din județ, moment de bilanț și noi proiecte.
 Vizualizări articol: 277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întâlnirea bibliotecarilor din județ, moment de bilanț și noi proiecte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei