Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 238 (8767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5377 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Șoldan dă asigurări că Autostrada A7 Pașcani – Suceava se va construi. „Această autostradă va fi construită de PSD”

Miercuri, 9 Octombrie 2024 (22:08:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a dat asigurări că autostrada A7 Pașcani - Suceava se va construi în ciuda încercărilor de manipulare venite din partea liberalilor suceveni. „Nimeni nu blochează construcția Autostrăzii Pașcani - Suceava, așa cum au anunțat astăzi cei de la PNL Suceava. E încă o lecție de manipulare învățată la școala lui Gheorghe Flutur de liberali, care au început să strige astăzi prin mass-media că <Sorin Grindeanu blochează autostrada>. Adică fix ministrul în mandatul căruia sunt aproape 800 de kilometri de autostradă şi drum expres în execuție în România. În realitate, e doar o procedură banală prin care un operator economic a făcut o contestație, solicitând prelungirea termenului de depunere a ofertelor, iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a dispus majorarea termenului cu încă 25 de zile. Asta e tot. O procedură banală și legală”, a spus Șoldan.

El le-a transmis liberalilor că sunt disperați, motiv pentru care apelează la aceste dezinformări. „Vă legați de orice pentru a ieși în față și a încerca să impresionați electoratul. Dar de ce-i mințiți pe suceveni? Domnule Flutur, dacă ați avea puțină demnitate, ar fi trebuit să explicați și colegilor dvs. din partid că ceea ce se întâmplă acum este ceva absolut normal și face parte din jocul democratic. Că nu sunteți obișnuit cu acest cuvânt, e altă poveste. Dar să lămurim lucrurile pe care încercați să le încurcați, în speranța că veți mai păcăli pe cineva pentru două, trei voturi”, a precizat președintele ales al CJ Suceava. El a dat asigurări că această autostradă va fi făcută de PSD. Șoldan a precizat că miercuri după-amiază a avut o discuție telefonică cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după care poate să facă mai multe clarificări.

El a arătat că CNAIR SA a inițiat procedura de achiziție publică Proiectare și execuție "Autostrada Pașcani – Suceava” în data de 18 iulie 2024, iar data de depunere a ofertelor a fost stabilită pentru 5 septembrie 2024, fiind astfel acordată o perioadă de 49 de zile pentru elaborarea ofertelor. „CNAIR SA a răspuns, pe 16 septembrie 2024, tuturor clarificărilor adresate de către operatorii economici interesați de participarea la această procedură, răspunsul consolidat la solicitările de clarificare nefiind contestat. A fost decalat, în mod succesiv, termenul de depunere a ofertelor, până în data de 11 octombrie 2024. S-a acordat astfel un timp suplimentar de elaborare a ofertelor de 24 de zile după momentul publicării răspunsului la clarificări, deși conform prevederilor legale prelungirea ar fi trebuit să fie de doar 12 zile. Dar totul s-a făcut pentru transparență. Totuși, chiar și așa, un operator economic a fost nemulțumit de noul termen de depunere a ofertelor și a depus o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, prin care a solicitat acordarea unei prelungiri considerabile a termenului de depunere a ofertelor (de minimum 90 de zile), reclamând că termenul acordat suplimentar nu îi este suficient pentru elaborarea ofertei”, a explicat Gheorghe Șoldan. El a adăugat că la această contestație, CNSC a dispus, în mod succesiv, mai întâi suspendarea procedurii de achiziție publică, iar apoi, pe fondul cauzei, majorarea termenului de 24 de zile, după publicarea răspunsului la clarificări, cu încă 25 de zile suplimentare.

„Având în vedere contextul descris, în prezent, estimăm că în perioada 04.11.2024 - 8.11.2024 se vor depune ofertele pentru acest obiectiv de investiții. În concluzie, domnule Flutur, stați liniștit. Autostrada se face! De către PSD! Sunt doar niște proceduri absolut normale, într-un stat de drept, care trebuie respectate. Așa e într-o democrație în care lucrările de investiții se fac în baza unor licitații, nu pe recomandări de partid”, a încheiat Gheorghe Șoldan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Șoldan dă asigurări că Autostrada A7 Pașcani – Suceava se va construi. „Această autostradă va fi construită de PSD”.
 Vizualizări articol: 304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Șoldan dă asigurări că Autostrada A7 Pașcani – Suceava se va construi. „Această autostradă va fi construită de PSD”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei