La finele săptămânii trecute, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au marcat această sărbătoare lansând site-ului Consiliului Școlar al Elevilor și prin vernisarea unei expoziții de grafică și pictură.
Vernisajul de pictură și grafică intitulat „Arta ce exagerează, artă satirică”, realizat de Clubul de Arte Vizuale CAB, își propune să satirizeze tema evoluției, dar și figuri ale pictorilor celebri.
Tema evoluției a fost, de asemenea, valorificată în cadrul concursului de artă satirică la Festivalul „Umor la Gura Humorului”. Participând la concurs, Clubul de Arte Vizuale a fost premiat cu un premiul al II-lea și două mențiuni.
De partea cealaltă, site-ul Consiliului Școlar a apărut dintr-o necesitate actuală constatată de liceeni, spun cei implicați.
„Fluxul continuu de activități desfășurate de-a lungul anilor este dat uitării odată cu trecerea timpului, fapt care reprezintă principalul motiv al apariției site-ului”, spun reprezentanții Consiliului.
În cadrul paginii online, elevii au cuprins secțiuni, precum evenimente caritabile, campionate sportive, activități extracurriculare și chiar o platformă de Newsletter unde vizitatorii se pot abona pentru a afla cele mai recente postări și activități.
„Caracterul persuasiv al acestuia este dublat de cel informativ, iar cititorii pot accesa proiecte ale Consiliului, inclusiv <Humorul - cu carte, arte și imagini>, pagină în care pot admira vernisajele, expozițiile anterioare, dar și lucrările scrise, lansate în anii anteriori. Sunteți invitați să vă încărcați de inspirație, urmărind procesul de realizare al acestor tablouri sau doar să priviți lumea prin pete de culoare, accesând site-ul Consiliului Școlar, prin linkul cse.cab sau urmărind paginile de Facebook și Instagramale Cluburilor de Fotografie și de Arte Vizuale CAB”, a transmis Delia Gabriela Rusu, elevă în clasa a XI-a A.
Principalii parteneri ai evenimentului au fost Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului și Colegiul „Alexandru cel Bun”, care au asigurat finanțarea și buna desfășurare a proiectului.
De asemenea, organizatorii au mai mulțumit prof. Florin Batîr pentru ajutorul oferit la concretizarea expoziției și îi felicită pe toți cei implicați în realizarea lucrărilor.