Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 233 (8762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4952 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur spune că o profesoară din Humor i-a cerut să facă ceva pentru ca elevii să nu ajungă să se joace „de-a Șoșoacă” în curtea școlii

Joi, 3 Octombrie 2024 (14:14:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi că o profesoară din Gura Humorului i-a cerut să facă ceva pentru ca elevii să nu ajungă să se joace „de-a Șoșoacă” în curtea școlii. Gheorghe Flutur a spus asta la finalul discursului său de la o sesiune științifică dedicată evocării personalităților lui Iancu Flondor și Eudoxiu Hurmuzachi organizată joi, la Rădăuți, de Institutul ”Bucovina” al Academiei Române. În cadrul conferinței, Gheorghe Flutur a vorbit despre importanța unor modele precum Iancu Flondor, Ion Nistor, Eudoxiu Hurmuzachi din istoria Bucovinei.

„Nu vreau să introduc în discuția de azi nici o temă politică pentru că e campanie electorală, dar mă sperie ce mi-a spus o profesoară din Humor, de la mine: <Domnule Flutur, faceți ceva că dacă nu în curtea școlii copiii se joacă de-a Șoșoacă”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că bucovinenii trebuie să aibă curajul să vorbească mai mult despre modele, despre povești de succes și despre oameni care trebuie să fie o călăuză pentru politicienii actual. „Dacă te gândești la Iancu Flondor numai, dar și la alții, noi, cei care trecem azi prin politică, trebuie să încercăm o întrebare sinceră. Facem ceva din ce au făcut înaintașii noștri? Avem vreo amprentă politică din ce au făcut oamenii aceștia? Lăsăm ceva în urmă? Avem abordări curajoase cum le-am avut ei la momentul acela? Am fost în banca unde au stat deputații de Bucovina la Viena. Și te gândești, așa când te uiți în arhive, cu cât curaj au susținut ei la Viena drepturile românilor bucovineni. Și dacă suntem sinceri cu noi, cred că e cale lungă până să facem măcar parte din ce au făcut ei să apere interesele românilor și ale ținutului”, a spus șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur consideră că astfel de modele precum Iancu Flondor sau Eudoxiu Hurmuzachi ar trebui să fie mai mult promovate în lecțiile pentru generațiile tinere, în unitățile școlare. „Am avut această ocazie să fiu președintele Consiliului Județean când s-a pus soclul lui Iancu Flondor la Suceava. Apoi când am mers la Alba Iulia și am vorbit la 100 de ani cu lacrimi în ochi despre declarația din partea Bucovinei. A fost ceva mai mult decât onorant pentru mine. Numai că mă frământă această întrebare. Cât am făcut din ce ne-au lăsat să facem înaintașii aceștia model? Și eu sunt sincer și spun că mai avem enorm de mult de făcut, fiindcă ei au fost modele care au plătit foarte scump”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur spune că o profesoară din Humor i-a cerut să facă ceva pentru ca elevii să nu ajungă să se joace „de-a Șoșoacă” în curtea școlii.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur spune că o profesoară din Humor i-a cerut să facă ceva pentru ca elevii să nu ajungă să se joace „de-a Șoșoacă” în curtea școlii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei