Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 232 (8761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4857 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Fragmente de manuscris - Ilustrații inspirate din lucrările Reginei Maria a României” de Antonela Corban, la Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor”

Miercuri, 2 Octombrie 2024 (13:38:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei aduc un omagiu personalității complexe a Reginei Maria a României, anticipând jubileul celor 150 de ani de la naștere, jubileu ce se va serba în 2025, concomitent cu jubileul celor 100 de ani de ființare a Patriarhiei Române.

În acest context aniversar, în cadrul proiectului muzeal Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei se vernisează expoziția Antonelei Corban, „Fragmente de manuscris - Ilustrații inspirate din lucrările Reginei Maria a României”.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au transmis că lucrările expuse în frumoasa clădire a Palatului Dornelor vin ca o însumare a constantelor preocupări artistice și teoretice ale autoarei. „Sunt pasiuni ce au condus, în timp, la un număr de 15 expoziții personale (în țară și în Franța), participări la expoziții de grup și la publicarea a 4 cărți (de istoria, teoria și filosofia artei, la care se adaugă o carte pentru copii)”, spun organizatorii.

Expoziția de la Vatra Dornei este o nouă ocazie prin care autoarea indică spre preocupările artistice ale Reginei Maria și spre lucrările reginei, „ascunse” astăzi într-un număr impresionant de caiete și manuscrise păstrate în muzeele și bibliotecile din țară sau în colecții particulare.

Reluarea, în expoziția pe care o propune Antonela Corban, a temelor, motivelor sau cromaticii prezente în materialele amintite este tocmai ceea ce poate trezi curiozitatea vizitatorului de azi pentru dimensiunea artistică e personalității suveranei.

Expoziția va fi deschisă în perioada octombrie 2024 – martie 2025. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, de la ora 12:00 la ora 16:00. Pentru relații suplimentare și programarea vizitei unor grupuri organizate ce ajung la Vatra Dornei în afara programului afișat, numărul de telefon al Centrului Muzeal din Vatra Dornei este 0744 422 733.

Născută pe 29 octombrie 1875, în Kent, Anglia, în familia regală britanică, prințesa Maria va deveni, prin căsătoria cu Principele Ferdinand al României, principesă de coroană și regină a României. Implicarea sa directă în eforturile diplomatice din timpul marelui război mondial (1914-1918) a avut un rol foarte important pentru realizarea Marii Uniri (1918) și proclamarea Patriarhiei Române (1925).  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fragmente de manuscris - Ilustrații inspirate din lucrările Reginei Maria a României” de Antonela Corban, la Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor”.
 Vizualizări articol: 157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Fragmente de manuscris - Ilustrații inspirate din lucrările Reginei Maria a României” de Antonela Corban, la Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei