Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 228 (8757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4629 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Certificare

Peste 850 de diplome Cambridge, obținute de elevii Colegiului „Petru Rareș”, în ultimii 15 ani

Vineri, 27 Septembrie 2024 (12:11:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 850 de elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava au fost recompensați, în ultimii 15 ani, cu certificate internaționale Cambridge English, diplome de competenţă lingvistică acordate de Universitatea Cambridge din Marea Britanie, recunoscute și apreciate pe plan internațional.

Bilanțul a fost prezentat de prof. Oana Franțescu, reprezentantă British Council Romania, care a luat parte la festivitatea de acordare a acestor diplome, joi, 26 septembrie, când colegiul sucevean a marcat Ziua Europeană a Limbilor.

32 de elevi din clase bilingve și nu numai au primit certificatele Cambridge, nouă dintre aceștia fiind cotați cu nivelul C2, pentru nivelul Proficiency (cel mai înalt nivel de certificare care dovedește stapânirea limbii engleze la un nivel excepțional).

Cei 32 de elevi au susținut testarea în iunie 2024.

 „Este o tradiție ca la Colegiul <Petru Rareș> să înmânăm certificatele obținute de elevii noștri într-un cadru festiv. În primul rând, vă felicit pentru efortul vostru de a învăța atât de bine la limba engleză pe parcursul anilor de liceu, efort care este încununat de acest succes”, a transmis elevilor prof. Nicoleta Andronachi, coordonatoarea centrului Cambdridge de la colegiul menționat.

Înainte de acordarea diplomelor, în prezența elevilor și a unor profesori îndrumători, a fost proiectat un scurt material video haios, cu impresiile de după examen ale candidaților. 

·       „Parteneriatul nostru cu CNPRSV a devenit imediat o sursă de mare mândrie și bucurie”
 

De menționat că diplomele Cambridge sporesc oportunităţile de angajare şi, fiind recunoscute pe plan global, oferă celor care le dețin opţiuni multiple în ceea ce priveşte studiile sau locul de muncă. O dată obţinută, aceasta diplomă are valabilitate nelimitată.

Prof. Oana Franțescu, reprezentantă British Council Romania, a mai subliniat că „învățarea limbii engleze este mai mult decât dobândirea unei noi limbi, este vorba despre deschiderea ușilor către nenumărate oportunități. Cambridge English Qualifications sunt concepute pentru a face această călătorie plăcută, eficientă și plină de satisfacții.

Aceste examene nu sunt doar teste, ele sunt repere care încurajează îmbunătățirea continuă și oferă o cale clară pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice.

Bazată pe cercetări extinse privind predarea și învățarea eficientă, calificările Cambridge English motivează cursanți de toate vârstele să dezvolte abilități practice pentru utilizarea în lumea reală.

Indiferent dacă copilul aspiră să intre la o universitate prestigioasă sau să avanseze în carieră, Cambridge oferă calificarea și abilitățile necesare pentru atingerea acestor obiective.

(...)

Parteneriatul nostru cu CNPRSV, care a început în 2009, a devenit imediat o sursă de mare mândrie și bucurie. De-a lungul anilor, numărul candidaților pregătiți de profesorii devotați de la Colegiul Național <Petru Rareș> a crescut semnificativ. Peste 850 de elevi au obținut certificate Cambridge English. Acest succes este o dovadă a profesionalismului echipei colegiului. Este întotdeauna o plăcere să fim martorii implicării, responsabilității și profesionalismului atât a elevilor, cât și a profesorilor de aici”.

Oana Franțescu a mai arătat că peste 20.000 de instituții și companii din întreaga lume recunosc calitatea examenelor Cambridge English, care se desfășoară, în aproximativ 130 de țări, prin intermediul a 52.000 de centre de pregătire, inclusiv CNPR.

Frațescu a felicitat elevii pentru munca și implicarea lor, dar și pe părinți, pentru sprijin și încredere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 850 de diplome Cambridge, obținute de elevii Colegiului „Petru Rareș”, în ultimii 15 ani.
 Vizualizări articol: 279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 850 de diplome Cambridge, obținute de elevii Colegiului „Petru Rareș”, în ultimii 15 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei