Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 228 (8757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4629 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

1 octombrie, Ziua Persoanelor Vârstnice

Alege să fii mângâiere! Pregătește un mic dar pentru bătrânii din căminele sucevene

Vineri, 27 Septembrie 2024 (11:23:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, 1 octombrie, este un bun prilej pentru oricare dintre noi de a face un dar bunicilor, bătrânilor singuri, mai ales persoanelor vârstnice care sunt în centre sociale. „Alege, om bun, să fii mângâiere!” este mesajul transmis de prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, care cu mai mulți ani în urmă a demarat o campanie pentru „bunicii de la Solca”.

 „E iar vremea aceea din an în care ne pregătim să-i sărbătorim pe <bunicii de la Solca>, așa cum facem de mai bine de opt ani. Putem să-i sărbătorim în multe feluri. Un dar mărunt, dar pregătit ca pentru un suflet drag, căruia vrei să-i faci o nesperată bucurie; o floare, o jachetă sau un pled, pentru că-i iarna pe-aproape; o pernă nouă sau o pijama; o pereche de șosete sau una de papuci călduroși și ușor de purtat de-a lungul și de-a latul camerei devenită cămin; o carte, o ciocolată, o ceașcă de ceai sau de cafea aburind, un cutioară dichisită cu fursecuri, pișcoturi sau prăjituri. Ba, ai putea face și mult mai bine și mai mult. E toamnă și cămările toate s-ar vrea încărcate. Și cele de la căminele de bătrâni visează așijderea. Compot, dulceață, zacuscă ușoară, salate din cele mai gustoase și murături, conserve, zarzavaturi, fructe, legume”, a transmis prof. Daniela Ceredeev.

Pentru fiecare „bunic”, din fiecare centru /cămin pentru persoane vârstnice din județ, ar fi o mare bucurie să primească vizitatori care să le zâmbească, să le spună o poveste sau să le asculte poveștile, să le ofere o floare, să le dea o îmbrățișare etc.

„Mă gândesc adeseori la <bunici> și la adevărul că vine o vreme când, pentru unele suflete cu care împărțim trecerea noastră pe-aici, zilele seamănă izbitor între ele și se măsoară cu ore smulse din timpul amintirilor. Zile care-ncep cu înșiruirea pe marginea dinspre perete a unui pat de cămin a câtorva lucrușoare dragi – fotografii cu nepoței ce se vor întoarce cândva de departe, câteva iconițe ce și-au pierdut și luciul și culoarea de-atâta ținut în căușul palmelor, la vremea rugăciunii, pe-alocuri o păpușă și-un ursuleț cu doar un ochi de catifea.

Oare îți poți închipui un astfel de gând? Vine o vreme când, pentru unii dintre noi, viața încape pe un lat de pat și-n două noptiere. Pentru astfel de suflete vin să te rog: Alege să le fii mângâiere! Măcar și pentru un ceas”, a mai completat inițiatoarea campaniei.

Cei care vor alege să viziteze „bunicii de la Solca”, împreună cu inspectoarea Ceredeev, marți, 1 octombrie 2024, se pot reuni, la ora 14:00, în pragul „Foișorului pentru bunicii cu dor” (Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca), pentru a le oferi bătrânilor „un grăunte de bucurie în dar, în ziua dintâi a lui Brumărel”.

 

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alege să fii mângâiere! Pregătește un mic dar pentru bătrânii din căminele sucevene.
 Vizualizări articol: 269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alege să fii mângâiere! Pregătește un mic dar pentru bătrânii din căminele sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei