Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 227 (8756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4629 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Întreaga organizație PMP Suceava a trecut la PNL. Flutur consideră că astfel are loc o consolidare a forțelor de dreapta și centru-dreapta din județ

Joi, 26 Septembrie 2024 (13:00:39)

Întreaga Organizație Județeană a PMP Suceava a trecut la Partidul Național Liberal. Anunțul a fost făcut joi în cadrul unei conferințe de presă susținută de liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, alături de care au fost prezenți președintele PMP Suceava, Marian Andronache, prim-vicepreședintele PNL Suceava Ioan Balan și vicepreședintele liberalilor suceveni Bogdan Gheorghiu. Trecerea membrilor PMP Suceava la PNL a fost salutată de Gheorghe Flutur, care a subliniat faptul că astfel are loc o consolidare a forțelor politice de dreapta din județ.

„Joi după amiază am avut o ședință a Biroului Permanent Județean al PNL Suceava și în unanimitate am votat alăturarea Organizației PMP Suceava la PNL. Și mă bucur că acum, în ajun de începerea campaniei electorale pentru prezidențiale și parlamentare venim cu forțe noi, forțe proaspete, oameni de calitate, oameni care au înființat cu 10 ani în urmă un partid de centru dreapta care din punct de vedere ideologic se suprapune în cea mai mare parte cu PNL. Oameni care cred în valorile creștin democrate în liberalismul economic, în conservatorismul românesc și aceste lucruri ne-au făcut să ne adunăm”, a spus Flutur.

El consideră că la Suceava este nevoie de o coagulare a forțelor. „Mă bucur că de aici de la Suceava transmitem un mesaj către țară de coagulare a forțelor de dreapta și centru dreapta în jurul PNL. Avem proiecte mari, curajoase, bazate pe pragmatism. Suceava are nevoie de dezvoltare și ținem foarte mult la demersurile pentru dezvoltarea economică a Sucevei, pentru o  democrație autentică. Venirea PMP alături de PNL înseamnă consolidarea scenei politice pe partea de dreapta și centru dreapta aici la Suceava”, a declarat liderul PMP.

El i-a mulțumit lui Marian Andronache pentru această decizie, precizând că PMP s-a alătura PNL Suceava care este una dintre cele mai puternice filiale din țară, care a strâns deja peste 70.000 de semnături strânse deja pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. El a arătat că PMP Suceava are peste 2.000 de membri care se alătură PNL în campanie electorală. Gheorghe Flutur a spus că venirea celor din PMP în PNL Suceava nu a fost condiționată de prezența acestora pe listele pentru parlamentare. „Venirea lângă PMP înseamnă coagularea forțelor, înseamnă maturitate politică și pragmatism pentru a câștiga județul Suceava”, a mai afirmat Flutur.

Marian Andronache: Decizia de a ne alătura PNL a fost luată ca urmare a hotărârii de la nivel central cu privire la alianța PMP cu Forța Dreptei

La rândul său, liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a declarat că decizia de a se alătura PNL a fost luată ca urmare a hotărârii de la nivel central cu privire la alianța cu Forța Dreptei și fuziunea cu acest partid înainte de alegerile parlamentare și prezidențiale. Marian Andronache a arătat că nemulțumirile sunt mai vechi, de la alegerile locale, când în urma alianței cu USR și Forța Dreptei, PMP Suceava a avut foarte mult de pierdut. „Și am ajuns acum în prag de parlamentare și prezidențiale să facem o așa zisă alianță cu Forța Dreptei. Practic și la Suceava primul loc la Camera Deputaților era a celor de la Forța Dreptei, un partid inexistent la Suceava și foarte puțin existent și în țară. În aceste condiții, colegii mei, Consiliul Executiv Județean, am luat împreună hotărârea de a face un pas. Normal că spre stânga nu îl putem face pentru că suntem un partid de centru dreapta. Iar președintele Traian Băsescu deja a dat semnalul că susține candidatura domnului Nicolae Ciucă la prezidențiale, singurul care merită să câștige”, a declarat Marian Andronache.

El a precizat că din acest motiv decizia a fost ca PMP Suceava să se alăture PNL, singurul partid cu adevărat de dreapta. Andronache a spus că voturile membrilor PMP Suceava vor merge către Nicolae Ciucă și candidații PNL Suceava pentru alegerile parlamentare. „PMP va aduce un aport substanțial în aceste alegeri. Nu vreau să mă laud, dar PMP Suceava în momentul acesta este prima pe țară în acest partid, având cei mai mulți aleși locali din țară”, a declarat liderul PMP Suceava. Andronache a precizat că membrii PMP, inclusiv aleșii locali, urmează să se înscrie în PNL.

Ioan Balan: „Ne propunem să câștigăm alegerile în municipiul Suceava”

Nu în ultimul rând, președintele Organizației Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, a salutat decizia membrilor PMP de a se alătura echipei liberale la Suceava. Ioan Balan a arătat că miercuri seara a avut loc o primă ședință a Organizația Municipală, în prezența a peste 100 de membri din cele două formațiuni. „Am avut colegii din PMP lângă noi iar unii au semnat deja adeziuni la PNL. Este un lucru extrem de importat că împreună vom deveni o forță politică mai puternică la nivel de municipiu Suceava. Un lucru de remarcat este că echipa PMP care a venit alături de noi este formată preponderent cu oameni intelectuali, cu profesii liberale, întreprinzători, profesori universitari, medici, ingineri, arhitecți. O echipă care vine să întregească echipa PNL, să o facă mai puternică și lucrul acesta îl vom dovedi cu prilejul alegerilor”, a declarat Ioan Balan. El a subliniat că PNL își propune să câștige alegerile prezidențiale și parlamentare în municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întreaga organizație PMP Suceava a trecut la PNL. Flutur consideră că astfel are loc o consolidare a forțelor de dreapta și centru-dreapta din județ.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Întreaga organizație PMP Suceava a trecut la PNL. Flutur consideră că astfel are loc o consolidare a forțelor de dreapta și centru-dreapta din județ2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei