Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 227 (8756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4629 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Contre politice și „gust amar” în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Suceava

Joi, 26 Septembrie 2024 (19:22:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Ghionturi” politice, acuzații și mărturisiri neașteptate s-au făcut auzite în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Suceava.

Atacurile politice și ranchiuna personală nu au lipsit de la ședința care ar fi trebuit să fie una festivă și lejeră, încât au apărut și afirmații controversate.

Una dintre acestea e cea a primarului Ion Lungu, făcută, pe fondul unei dispute cu Dan Cușnir, care îi cerea să retragă proiectul amnistiei fiscale, motivând că noua conducere, PSD, votată masiv de populație, e cea care trebuie să decidă în această privință.

„Vă dați cocoș, vă dați mare datorită mie... acele voturi masive la PSD au venit din partea mea”, a spus Lungu, șicanat de Cușnir la aproape fiecare proiect inițiat de el. Imediat, atât Dan Ioan Cușnir, cât și Lucian Harșovschi au cerut să se consemneze vorbele de către cei de la secretariatul Consiliului Local, fiind amintite apoi și la finalul ședinței, la mesajele de „adio”.

„Să înțeleg, domnule primar, că ați confirmat din nou că voturile dumneavoastră s-au dus la PSD?”, a întrebat Lucian Harșovschi.

„Față de dumneavoastră, eu nu am de făcut mai multă politică. Sunt un om responsabil. Dumneavoastră politizați. Eu am un singur scop, să strângem bani la primărie și să ajutăm oamenii să-și stingă datoriile”, a spus Ion Lungu, explicând faptul că dacă nu se aprobă acum proiectul inițiat de el, cei care vor să scape de majorări și penalități pentru debitele restante nu vor avea timp la dispoziție pentru a o face, în condițiile în care termenul limită este 25 noiembrie, iar preluarea ștafetei de noua conducere va fi cândva în octombrie.

Dan Ioan Cușnir a cerut oprirea discuțiilor pe această temă pentru că nu dorește să fie politizată ședința.

„Sunt mulțumit că mi-am făcut datoria față de Suceava și suceveni”, a declarat mai apoi Ion Lungu, la finalul ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local.

Lungu a mai spus că istoria va judeca pe fiecare în parte și le-a urat celor care vor prelua administrația locală să rezolve toate problemele „la modul excepțional”, așa cum le-a rezolvat el.

Ideea că „istoria va judeca” a fost continuată și de viceprimarul Lucian Harșovschi, care a precizat că în 20 de ani de administrație Ion Lungu s-au făcut lucruri bune, că unele puteau fi făcute și mai bine, dar că, din păcate, mandatul „se încheie cu un gust amar”.

„De ce? Pentru că, așa cum ați văzut și dumneavoastră, Ion Lungu a declarat și aici public că datorită lui PSD va conduce Primăria municipiului Suceava în continuare. O fi bine, o fi rău, vom vedea. Istoria judecă și ultimele fapte care, la final, pot să șteargă toate faptele bune făcute înainte ”, a afirmat Lucian Harșovschi.

Deranjat de vorbele viceprimarului, Ion Lungu i-a cerut să nu amestece lucrurile administrative cu cele politice, pentru că el a făcut referire strict la administrație.

„A fost o problemă politică la noi, asta e altă problemă, nu o amestecăm cu administrația. Eu cred că aceste lucruri odată trebuiau să fie știute. Așa este, cum spune Lucian, dar dacă nu o spun eu, m-ar face mincinos jumătate din Suceava, cei cu care am discutat și știu acest lucru. Dar din punct de vedere administrativ eu cred că ne-am făcut datoria”, a spus Ion Lungu, care a precizat faptul că ceea ce s-a realizat în mandatele sale a fost și cu implicarea viceprimarului Lucian Harșovschi, cu care a avut o colaborare bună în general.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contre politice și „gust amar” în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Suceava.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Contre politice și „gust amar” în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei