Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 226 (8755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4683 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ghervazen Longher a devenit membru al Consiliului Consultativ al Diasporei Poloneze pe lângă Președintele Senatului Poloniei

Miercuri, 25 Septembrie 2024 (15:22:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele Uniunii Polonezilor din România, deputat al minorității poloneze în Parlamentul României, Ghervazen Longher, a devenit membru al Consiliului Consultativ al Diasporei Poloneze de pe lângă Președintele Senatului Republicii Polone.

Numirea oficială a avut loc pe 25 septembrie, în Senatul Poloniei.

Deputatul Ghervazen Longher se declară onorat de noua postură și consideră că aceasta este o dovadă de apreciere din partea Senatului polonez pentru experiența și munca sa de mulți ani în folosul comunității poloneze din România.

Președintele Senatului Republicii Polone, Małgorzata Kidawa-Błońska, a înmânat nominalizări celor 15 membri ai consiliului. Consiliul nou-numit a participat apoi la deschiderea celei de a 19-a sesiuni a Senatului Republicii Poloneze, aflat la cel de a XI-lea mandat.

În următoarele două zile, consiliul se va reuni și va discuta probleme importante pentru diaspora poloneză și polonezii din străinătate.

„Istoria a arătat că polonezii care trăiesc în afara țării noastre au o mare putere” - a subliniat mareșalul Kidawa-Błońska noilor membrii ai consiliului, declarând că: „Senatul ar trebui să aibă grijă de diaspora poloneză, dar ceea ce ne trebuie cu adevărat este un parteneriat. Un parteneriat înțelept, astfel încât împreună să putem lua măsuri, să creăm noi inițiative importante pentru diaspora poloneză și polonezii din străinătate, astfel încât să putem învăța de la dumneavoastră și să implementăm diverse soluții în Polonia. Este nevoie de grijă, dar este nevoie și de parteneriat. (...) Voi reprezentați polonezii din întreaga lume. Sper că timpul pe care îl vom petrece împreună și vom lucra împreună va fi un timp folositor diasporei poloneze, dar și Poloniei. (...) Vă doresc mult succes. Avem o excelentă Comisie pentru Emigrație și Legătura cu Polonezii din Străinătate în Senat și sper că vom crea o echipă excelentă de lucru și că veți fi mândri de faptul că v-ați dedicat acești câțiva ani activității în acest consiliu. Vă mulțumesc foarte mult tuturor”.

Consiliul Consultativ al Diasporei Poloneze a fost creat în noiembrie 2002 de Senatul celui de-a V-lea mandat și este un organism consultativ numit de Președintele Senatului Republicii Polone, care în mod tradițional se ocupă de diaspora poloneză și de polonezii din străinătate. Consiliul este format din reprezentanți ai diferitelor organizații poloneze, reprezentând mai multe țări și continente, personalități cunoscute pentru activitatea lor și cu o anumită poziție în comunitățile lor.

Consiliul are rolul de a consilia Senatul cu privire la problemele polonezilor din străinătate, astfel încât acesta să poată elabora măsuri care să vină în sprijinul comunităților poloneze.

Aproximativ 20 de milioane de polonezi trăiesc în prezent în afara granițelor Poloniei. Scopul Consiliului este acela de a le face vocile auzite – prin reprezentanții lor.

La eveniment au participat membrii Prezidiului Senatului Republicii Polone, viceprim-miniștrii Magdalena Biejat, Rafał Grupiński și Maciej Żywno, subsecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Henryka Mościcka-Dendys, președintele Comisiei pentru Emigrație și Legătura cu Polonezii din Străinătate, Bogdan Borusewicz, și prezidiul comisiei, șefa Cancelariei Senatului, Ewa Polkowska, și adjunctul Karolina Zioło Pużuk, precum și coordonatorul pentru diaspora poloneză și polonezii din străinătate din cadrul Senatului Republicii Polone, Robert Tyszkiewicz.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghervazen Longher a devenit membru al Consiliului Consultativ al Diasporei Poloneze pe lângă Președintele Senatului Poloniei.
 Vizualizări articol: 311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghervazen Longher a devenit membru al Consiliului Consultativ al Diasporei Poloneze pe lângă Președintele Senatului Poloniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei