Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 226 (8755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4683 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cursurile „Școlii de excelență” organizate pentru medici de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, găzduite de Mănăstirea Sihăstria Putnei

Miercuri, 25 Septembrie 2024 (18:40:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mănăstirea Sihăstria Putnei găzduiește, în perioada 25-27 septembrie a.c., cursurile „Școlii de excelență”, o școală de vară organizată de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie (INRMFB), pentru medici rezidenți și specialiști în această specialitate.

Alături de secretarul general al Colegiului Medicilor București, dr. Adriana Mihalaș, în organizarea evenimentului medical de la Mănăstirea Sihăstria Putnei au fost implicați managerul INRMFB, Adrian Miulescu, ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și starețul mănăstirii, arhimandritul Nectarie Clinci.

Dr. Mihalaș a declarat, miercuri, că la școala de vară sunt prezenți aproximativ 30 de medici, printre care specialiști de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și Spitalul Județean de Urgență Ilfov. Ei participă la conferințe care prezintă aspecte practice ale reabilitării neurologice; tratamentul complex fizical-recuperator al unor pacienți cu arsuri și arsuri severe, cu prezentarea unui caz complex din punct de vedere clinic, cu evoluție recuperatorie favorabilă; abordări recuperatorii în cazul unei paciente cu anevrism al arterei cerebrale medii dreapta rupt și operat; prezentare de caz al unei paciente cu multiple comorbidități, cu stop cardio-respirator resuscitat în mediu intraspitalicesc.

Pentru joi, 26 septembrie, medicii au în program ateliere de tehnici de injectare în afecțiunile musculo-scheletale din patologia coloanei vertebrale, a articulației genunchiului și a umărului; tehnici kinetice în reabilitarea posttraumatică a umărului; prezentarea rolului medicinei fizice în recuperarea sindromului de tunel carpian; evaluarea pacientului neurologic. Ziua de vineri este rezervată prezentării rolului ecografiei musculoscheletale în reabilitarea medicală, cu exerciții practice, și a noilor perspective în reabilitarea membrului inferior.

În cadrul școlii de vară de la Sihăstria Putnei va fi lansat și „Ghidul corolar monografic de balneoclimatologie – balneație, crenoterapie și climatoterapie”, realizat de Gelu Onose, Roxana Bistriceanu, Ruxandra-Luciana Postoiu, Diana-Elena Carabageac și Mihai Băilă.

Evenimentul medical de la Sihăstria Putnei, prin care medici din specializarea reabilitare, medicină fizică și balneoclimatologie sunt conectați cu județul Suceava, face parte dintr-un amplu proiect a cărui idee a avut-o medicul originar din Gura Humorului dr. Adriana Mihalaș. Este vorba despre transformarea acestui oraș în stațiune balneoclimaterică de nivel internațional. Dr. Mihalaș a subliniat că în acest proiect sunt implicați medici din țară și din diaspora, născuți în Bucovina, și că este o muncă de echipă, împreună cu spitalul și primăria din Gura Humorului, administrația județeană, instituții medicale, precum INRMFB, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și membri ai guvernului.

Pe lângă organizarea unor conferințe și simpozioane naționale în județul Suceava, dr. Mihalaș s-a implicat logistic și financiar în susținerea unor activități de pregătire și perfecționare în domeniul medical a personalului din spitalul din Gura Humorului și a personalului medical și nemedical din cadrul asociațiilor și fundațiilor Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Dr. Mihalaș a declarat, miercuri, că proiectul de transformare a orașului său natal în stațiune de nivel internațional, inclusiv prin înființare a unui centru de recuperare respiratorie, cardiacă, neuronală și post-COVID, prinde tot mai mult contur. „Am vrut să fac ceva pentru orașul meu. Gura Humorului dispune de o serie de factori naturali care îl fac ideal pentru a fi transformat în stațiune balneoclimaterică. Aerul este ozonat, sunt izvoare de sulf și peisajul montan pitoresc oferă un cadru ideal pentru relaxare și recuperare. Cu echipamente moderne și personal medical bine pregătit, Gura Humorului poate deveni un centru de excelență în domeniul sănătății respiratorii, unde să vină pacienți din toată țara și din străinătate”, a mai spus dr. Adriana Mihalaș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursurile „Școlii de excelență” organizate pentru medici de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, găzduite de Mănăstirea Sihăstria Putnei.
 Vizualizări articol: 194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursurile „Școlii de excelență” organizate pentru medici de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, găzduite de Mănăstirea Sihăstria Putnei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei