Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 225 (8754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9741 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4783 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vatra Dornei va găzdui prima Cupă Europeană la Ciclocros organizată în România

Marţi, 24 Septembrie 2024 (14:31:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Vatra Dornei va găzdui prima Cupă Europeană la Ciclocros organizată în România. După ce România a găzduit anul acesta Campionatul European de Mountain Bike, la Cheile Grădiștei, în premieră, pe 26 octombrie, la Vatra Dornei va avea loc a treia etapă a Cupei Europei la Ciclocros. Organizatorul evenimentului, Bogdan Brînză, de la Asociația Club Sportiv APedalForward Vatra Dornei, a ținut să reamintească faptul că în luna ianuarie 2024, acest municipiu a găzduit primul Campionat Balcanic de Ciclocros.

„Obiectivul nostru a fost să punem Vatra Dornei pe harta ciclismului european. Se pare că am reușit să atragem pozitiv atenția Uniunii Cicliste Europene cu modul în care am organizat Campionatul Balcanic de Ciclocros în ianuarie, întrucât cererea Federației Române de Ciclism de a găzdui a treia etapă din 2024-2025 a competiției Cyclocross European Cup a fost acceptată. Păstrăm tendința de a aduce ciclismul în centrul oraşului şi de a-l populariza în rândul dornenilor şi al turiştilor. Suntem încântați de modul în care mediul de afaceri din Bazinul Dornelor, Primăria Vatra Dornei și Consiliul Județean Suceava ne sprijină de fiecare data, pentru a ne atinge obiectivele”, a spus Bogdan Brînză.

Organizarea acestei competiții la Vatra Dornei a fost salutată și de președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, care a precizat că România continuă astfel să demonstreze capacitatea de a organiza evenimente sportive de anvergură internațională. „Găzduirea, în premieră, a unei etape a Cupei Europei la Ciclocros reprezintă nu doar o confirmare a recunoașterii internaționale de care se bucură sportul românesc, ci și o oportunitate de a încuraja tinerii sportivi și de a promova ciclismul în rândul noilor generații. Este și o ocazie de a le arăta celor care ne vor vizita cu ocazia competiției cât de frumoasă și de primitoare este România, iar Vatra Dornei excelează la ambele capitole, avem cu ce ne mândri! Îi felicit și le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect ambițios și sunt convinsă că, împreună, vom continua să ridicăm sportul românesc la cele mai înalte standarde”, a transmis Elisabeta Lipă.

 

·        Președintele Uniunii Cicliste Europene, Enrico Della Casa: „Vatra Dornei a demonstrat că este una dintre cele mai bune locații la nivel internațional”

 

La rândul său, viceprimarul din Vatra Dornei, Marius Rîpan, a spus că pentru acest municipiu găzduirea acestei etape de cupă europeană este atât o onoare, cât și o obligație. „Și asta după ce ne-am trecut numele în istoria acestui sport, fiind gazda primului Campionat Balcanic de Ciclocros organizat vreodată. Ne-am bucurat atunci de o vreme de poveste, la mijlocul lunii ianuarie și de mulți concurenți entuziaști. Sperăm să avem parte de la fel de multă sportivitate și emulație din partea concurenților și la evenimentul din octombrie și îl reasigur pe dorneanul nostru, Bogdan Brînză, de tot sprijinul administrației locale în tot ceea ce înseamnă organizarea fără cusur a unei competiții de asemenea nivel. Am avut o vară plină de evenimente la Vatra Dornei și iată ca și toamna vine cu <roadele> sale”, a precizat Marius Rîpan.

În același timp, Cătălin Sprîncenă, președintele Federației Române de Ciclism, a spus că „organizarea acestei etape din Cupa Europei la Ciclocros este o confirmare a faptului că ciclismul românesc se află pe drumul cel bun și că se bucură de recunoașterea internațională pe care o merită”, în timp ce preşedintele Uniunii Cicliste Europene, Enrico Della Casa, a remarcat că „Vatra Dornei a demonstrat că este una dintre cele mai bune locații la nivel internaţional, unde riderii noştri îşi pot dezvolta competențele cicliste”.

De precizat că ciclocrosul este una dintre cele mai în vârstă discipline ale ciclismului, cu origini în Franța începutului de secol XX. Ciclocrosul le oferă fanilor de ciclism spectacol, prin terenul variat, presărat cu noroi, nisip și chiar zăpadă, dar și cicliștilor ocazia să se întreacă și pe timpul iernii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vatra Dornei va găzdui prima Cupă Europeană la Ciclocros organizată în România.
 Vizualizări articol: 184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vatra Dornei va găzdui prima Cupă Europeană la Ciclocros organizată în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei