Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 222 (8751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9744 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4504 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur invită sucevenii și turiștii „să vină cu portbagajul gol” și să-l umple cu produse tradiționale la Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”

Vineri, 20 Septembrie 2024 (17:11:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii și turiștii sunt invitați de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, să vină la Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” și să se aprovizioneze cu produse tradiționale locale și să se bucure de spectacolele folclorice care vor avea loc pe scena special amenajată pe esplanada Casei Culturii din Suceava.

Flutur a declarat că acest târg, organizat anual din 2009 „în cetatea marelui Ștefan”, „sub auspiciile autenticului și tradiționalului”, își așteaptă oaspeții „în toată splendoarea lui”.

Președintele CJ a amintit că din 2009, de când s-a înființat Asociația „Produs în Bucovina”, aceasta a devenit un brand cunoscut în toată țara. „Am înființat această asociație și acest brand <Produs în Bucovina> cu 20 de participanți - producători de carne, de patiserie și de brânzeturi, după care s-au alăturat cei cu miere de albine, ceramica de Marginea și a luat ființă unul dintre brandurile care au pătruns și în marile magazine din România. Am fost cu ei și în Parlamentul European, în piața din centrul Vienei și în multe locuri din România. Este un brand care a reușit să-și mențină calitatea”, consideră Gheorghe Flutur.

Acesta a spus că încurajează producătorii să vină să vândă, iar pe români, să cumpere. „Invităm sucevenii și turiștii să vină la târgul de toamnă <Produs în Bucovina>. Să vină cu portbagajul gol, că aici garantat îl vor umple cu produse tradiționale. Inclusiv asociația mai nouă <Gustă din Bucovina> este prezentă aici și face o figură din ce în ce mai bună. Încurajez consumarea produselor din Bucovina, a produselor românești, cu toată încrederea”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, județul Suceava este din ce în ce mai vizitat de turiști, statisticile arătând o creștere față de anul trecut, de la 560.000 de turiști, care au fost cazați în pensiuni de peste 5 camere, la peste 600.000. „Baza turismului este pensiunea mică, pensiunea de familie, care în județul Suceava înseamnă peste 60 la sută din unitățile de cazare. De anul trecut până acum, numărul unităților de cazare a crescut cu peste 100, de la 980 la peste 1.100 de unități de cazare. Avem peste 20.000 de locuri de cazare”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”, organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, asociațiile “Produs în Bucovina” și ”Gustă din Bucovina”, are loc în perioada 19-22 septembrie, pe esplanada centrală a municipiului Suceava. La ediția de anul acesta participă 20 de meșteri populari din județul Suceava. Târgul este organizat în vederea stimulării meșterilor populari în producerea și valorificarea obiectelor autentice de artă populară, specifice zonelor etnografice din care provin, precum și pentru a promova meșteșugurile populare, respectiv prelucrarea lemnului, olăritul, industria casnică textilă, prelucrarea pieilor, a metalelor, a osului, podoabele, împletiturile de nuiele, icoanele populare, încondeierea ouălor, alimentația tradițională. În cadrul târgului au loc și programe cultural-artistice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur invită sucevenii și turiștii „să vină cu portbagajul gol” și să-l umple cu produse tradiționale la Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur invită sucevenii și turiștii „să vină cu portbagajul gol” și să-l umple cu produse tradiționale la Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei