Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 222 (8751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9744 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4504 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Afaceristul” cu mobilă Vlăduț Luchian, condamnat cu executare într-un prim dosar de înșelăciune, cu 11 păgubiți

Vineri, 20 Septembrie 2024 (14:01:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care a ținut prim-planul presei locale de multe ori în ultimii ani, fiind acuzat de numeroase înșelăciuni în numele unor firme care cel puțin teoretic se ocupau de livrarea și montarea de mobilier, a fost condamnat de Judecătoria Suceava într-un prim dosar de înșelăciune în formă continuată cu 11 părți vătămate.  

Prin decizia Judecătoriei Suceava de vineri, 20 septembrie, Vlăduț Luchian a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, aici fiind inclusă și o condamnare mai veche. 

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă, prin urmare Luchian nu va ajunge încă la pușcărie.

Pedeapsa pare ușoară raportat la fapte și prejudiciu.

Același Luchian mai este judecat într-un dosar de la Tribunalul Suceava unde sunt 45 de părți vătămate, după același mod de operare. Și acest dosar este în faza sa finală, în pronunțare.

Instanța l-a mai obligat pe Luchian și să achite prejudiciile, de ordinul sutelor de mii de lei. 

Cu privire la dosarul în care s-a dat condamnarea, Luchian este acuzat că, în calitate de administrator al SC ALLFORM GROUP SRL, folosind ca mijloace frauduloase contracte de prestări servicii și facturi proforme pentru vânzarea/achiziția unor piese de mobilier, a indus în eroare 11 persoane vătămate, care i-au achitat pentru mobilier sume importante, rezultând un prejudiciu total de aproape 280.000 de lei. Așadar, o medie de prejudiciu de 25.000 de lei per persoană înșelată. Țepele au fost date prin intermediul unui site și al unei pagini de Facebook, „mobilaexclusivista”, unde Luchian se prezenta drept producător naţional de mobilier din PAL şi MDF vopsit.

 

 Prejudicii mari și foarte mari

 

Luchian este judecat și la Tribunalul Suceava sub acuzația că, în perioada mai 2017 – septembrie 2019, la diferite intervale de timp, a indus în eroare 45 de persoane vătămate cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de prestări servicii, prezentându-le ca adevărate fapte mincinoase (înscrisuri întocmite în numele societății semnate de inculpat), acţiuni întreprinse de inculpat în scopul de a obţine pentru el un folos patrimonial injust în valoare totală de 828.900 de lei. Oamenii au fost amânați și purtați cu vorba până când s-au lăsat păgubași și s-au împăcat cu ideea că au fost înșelați ori au depus plângeri penale și reclamații pe la Protecția Consumatorului.

 

A achitat un avans de 6.800 de lei, apoi a tot fost amânat. Căutările pe Google l-au lămurit pe păgubit

 

Monitorul de Suceava a prezentat de-a lungul timpului cazurile unora dintre păgubiți, care și-au spus pe scurt povestea. Din păcate, oamenii nu fac verificări minime asupra firmei și persoanei înainte de a încheia contracte și a vira bani.

Un exemplu în acest sens este un bărbat din județul Vâlcea, care a reclamat că în septembrie 2021 a încheiat un contract cu SC Allform Group SRL, cu sediul în comuna Zvoriștea, sat Dealu, având ca obiect livrarea și montarea de mobilier casnic, contra unei sume de 9.800 de lei. Termenul era de zece săptămâni, iar păgubitul a achitat suma de 6.800 de lei.

”Ulterior achitării avansului, numitul Luchian Vlăduț nu a îndeplinit contractul de prestări servicii, motiv pentru care l-am contactat de mai multe ori, amânându-mă de fiecare dată”, a precizat bărbatul din Vâlcea. Este exact tiparul faptelor pentru care este judecat Vlad Luchian. După ce a intrat la suspiciuni și a făcut câteva minime căutări pe Google, bărbatul avea să afle cine este Vlad Luchian. Din păcate, victimele nu se informează înainte de a semna un astfel de contract. Regula este valabilă în toate cazurile în care apelăm la serviciile unei firme, oricât de multe garanții verbale am primi. De altfel, ofertele care aparent sunt cele mai avantajoase sunt și cele mai periculoase. Se remarcă în mai toate cazurile prejudiciile mari și foarte mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Afaceristul” cu mobilă Vlăduț Luchian, condamnat cu executare într-un prim dosar de înșelăciune, cu 11 păgubiți.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Afaceristul” cu mobilă Vlăduț Luchian, condamnat cu executare într-un prim dosar de înșelăciune, cu 11 păgubiți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei