Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 221 (8750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fabrik Fest

„Romanțele Toamnei”, povești muzicale la GoblenArt Rădăuți

Joi, 19 Septembrie 2024 (09:13:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În decorul exterior al GoblenArt Rădăuți, situat pe strada Calea Bucovinei, nr. 93, Rădăuți, va avea loc duminică, 29 septembrie 2024, începând cu ora 19:00,  concertul „Romanțele Toamnei”, acțiune din cadrul Fabrik Fest, „proiect cultural ce reînvie arta în locuri surprinzătoare”.

Este vorba de „povești muzicale ce vor purta publicul pe meleagurile amintirilor și ale nostalgiei”, concert susținut de artiștii Ovidiu Foca, Andrei Radu, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.

Vioara, pianul și vocea vor transforma o seară de toamnă într-o experiență captivantă, în care acordurile suave și versurile pătrunzătoare ale romanțelor din repertoriul lui Gică Petrescu, în aranjamentul compozitorului Marius Sireteanu, vor atrage publicul într-o îmbrățișare tomnatică melodioasă.

Accesul publicului este gratuitșise face pe bază de rezervare la numerele de telefon 0745 868 930, 0787 559 112 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/PjMjO, fiind disponibile 120 de locuri. Accesul se va face în intervalul orar 18.20-18.50.

PR proiect cultural Fabrik Fest, Viviana- Maria Huțuleac, a explicat că proiectul este cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

  • Artiștii care vor susține „Romanțele Toamnei”

Ovidiu Foca este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacob”, Dorohoi, Botoşani. A urmat cursurile universitare în același domeniu, apoi a absolvit cursurile de master în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din București.

Este absolvent al Masteratului Drepturile Omului şi Justiţie Constituţională la Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, iar din anul 2008 este licenţiat al Secţiei de Ştiinţe Politice, Facultatea de Filosofie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În anul 2018 a absolvit cursurile de master la Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, specializarea Management și Antreprenoriat Aristic. A fost membru al Coralei Bărbăteşti „Fiii Bucovinei” din Rădăuţi, membru al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Te Deum Laudamus” din Bucureşti, membru al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Carpe Deum” din Bucureşti, precum și fondator al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuţi, al cărui dirijor este în prezent.

Fiind directorul Casei de Cultură din Rădăuți, a coordonat toate proiectele organizate de această instituție sau a fost membru în echipa de coordonare a diferitelor proiecte în care instituția a avut statutul de partener.

În anul 2023, a participat la turneul internațional de concerte „Vechi și Nou” în Elveția, Franța și Germania, alături de violonistul Andrei Mihail Radu și duo-ul pianistic Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.

Andrei Mihail Radua absolvit în anul 2015 Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște,  studiile de Licență (2019), respectiv Master (2021) din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, specializarea interpretare instrumentală - vioară, la clasa conf. univ. dr. Ladislau Csendes și muzică de cameră - conf. univ. dr. Manuela Giosa, iar în prezent este doctorand în cadrul aceleiași universități.

A susținut numeroase recitaluri solo și de muzică de cameră (duo, trio, cvartet, cvintet) în 22 de orașe din România și în Canada, Elveția, Franța, Germania și Italia. De-a lungul anilor a colaborat cu Camerata Regală, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Națională Radio, Opera Națională București, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău,  Kamerata Stradivarius, Orchestra de tineret a Olandei, Orchestra de tineret din Luxemburg, Ansamblul Musica Ricercata și Romanian Chamber Orchestra. Din noiembrie 2023 este membru al partidei de vioara I a Filarmonicii Brașov, alături de care a susținut un concert în Größer Saal din Berliner Philharmoniker în aprilie 2024.

Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului cuprinde participări în 30 de festivaluri naționale și internaționale, concerte cu orchestra și peste 450 de recitaluri în țară (105 localități) și pe scene din Anglia, Austria, Belgia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Italia, Republica Moldova și Ucraina.

În anul 2022, în premieră absolută în România, au realizat împreună cu muzicologul Amalia Szücs-Blănaru punerea în scenă a lucrării „Poem Simfonic pentru 100 de metronoame” de György Ligeti. Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor de specialitate, precum și cursuri de măiestrie susținute ca profesori invitați. Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Universității Naționale de Muzică din București, unde și-au completat și încheiat studiile de licență, master, doctorat și post-doctorat. Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor proiecte culturale și educative în diferite orașe și regiuni ale țării.

GoblenArt Rădăuțieste un brand care s-a construit în 30 ani de la fondarea firmei Dorexim SRL în 1994. Începutul a fost reprezentat de servicii profesionale de prototipuri de broderie goblen pentru firme de prestigiu din întreaga Europǎ, apoi a continuat firesc cu dezvoltarea brandului propriu GoblenArt de goblenuri, cǎmǎşi şi cǎmeşoaie naționale, ştergare tradiționale, brâie, fote şi fuste, toate păstrând modelele tradiționale specifice poporului nostru. GoblenArt oferă produse de înaltǎ calitate pentru frumoasa artǎ a picturii cu acul, fiind unic în țarǎ.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Romanțele Toamnei”, povești muzicale la GoblenArt Rădăuți.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Romanțele Toamnei”, povești muzicale la GoblenArt Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei