Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 221 (8750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Mihaela Bârsan, inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, a primit din partea autorităților județene botoșănene o Diplomă de Excelență

Joi, 19 Septembrie 2024 (15:33:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, suceveanca Mihaela Bârsan, a primit recent din partea Consiliului Județean Botoșani o Diplomă de Excelență, „pentru merite excepționale în promovarea valorilor culturii tradiționale românești și a proiectului <10 pentru folclor>”.

Evenimentul în cadrul căruia i-a fost înmânată Diploma de Excelență s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute. Este vorba de spectacolul folcloric „Cu drag, din Țara de Sus”, la deschiderea stagiunii 2024-2025 a Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă”.

Spectacolul folcloric s-a desfășurat pe aleea pietonală din municipiul Botoșani, în prezența unui public numeros. Evenimentul a fost deschis de o suită de orchestră, scrisă de regretatul dirijor și folclorist Ioan Cobâlă. Apoi, au evoluat în spectacol artiști locali, tineri talentați: Anastasia Ailoaie, Teodor Girează, Amalia Șarpe și Patrick Petrescu.

Pe scenă au urcat rând pe rând și au încântat publicul îndrăgiții soliști instrumentiști: Mitică Ștefan, care a cântat la instrumente tradiționale, Ionuț Scripcariu - trompetă, Alexandru Todirel - clarinet, Oleg Dacaliuc - vioară, dar și apreciați soliști de muzică populară: Constantin Petrescu, Loredana Călin și Alina Huțu.

Publicul entuziast s-a prins în hore, alături de dansatorii de la Ansamblul de Dansuri Populare „Rapsozii Siretului”, fredonând cântecele preferate din repertoriul Fetelor din Botoșani și din repertoriul îndrăgitului interpret de muzică populară Dan Doboș.

 

·        „Pentru merite excepționale în promovarea valorilor culturii tradiționale românești”

 

În calitate de manager al Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă”, Dan Doboș le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături în realizarea spectacolului și a conferit două Diplome de Excelență din partea Consiliului Județean Botoșani: una pentru Fetele din Botoșani și una pentru Mihaela Zîna Bârsan, cea care a prezentat spectacolul folcloric „Cu drag, din Țara de Sus”.

„Cu bucovineanca Mihaela Zîna Bârsan avem o colaborare frumoasă, am mai colaborat la spectacolul de deschidere de stagiune, ea a adus 3 ani caravana <10 pentru folclor> și în județul Botoșani și pentru asta îi conferim o Diplomă de Excelență, pentru merite excepționale în promovarea valorilor culturii tradiționale românești și a proiectului <10 pentru folclor>”, a spus managerul Dan Doboș.

 

·        Colaborare de excepție. Mulțumiri

 

Inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, suceveanca Mihaela Bârsan, a declarat că este foarte recunoscătoare „pentru dragostea cu care am fost înconjurată la Botoșani”.

„Începuturile mele în domeniul artistic sunt strâns legate de Botoșani: primul spectacol aniversar l-am organizat alături de minunata Orchestră <Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă>, în 2017, spectacol la care a participat și regretatul dirijor și folclorist Ioan Cobâlă; jumătate dintre membrii fondatori ai caravanei <10 pentru folclor> sunt originari din Botoșani; acolo am mai participat la deschiderea de stagiune a acestui minunat colectiv artistic, în 2019. În 2020, am prezentat cea de-a III-a ediție a spectacolului <Hai la Botoșani>, organizat de Fetele din Botoșani. Trei ani am dus proiectul <10 pentru folclor> la Botoșani, împreună cu Iustina Irimia-Cenușă, partenerul oficial al caravanei folclorului în județul Botoșani, iar anul acesta am avut onoarea să prezint spectacolul de deschidere de stagiune <Cu drag, din Țara de Sus>. Mulțumesc din toată inima domnului manager Dan Doboș pentru colaborarea instituțională de excepție pe care o avem de peste 7 ani, dar și pentru colaborarea artistică: dumnealui a participat la proiectul <10 pentru folclor> încă de la începuturi. Mulțumesc publicului din Botoșani, pentru dragostea și căldura cu care m-a întâmpinat”, a transmis Mihaela Bârsan.

Spectacolul de deschidere a stagiunii 2024-2025, „Cu drag, din Țara de Sus”, a fost organizat de Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihaela Bârsan, inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, a primit din partea autorităților județene botoșănene o Diplomă de Excelență.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihaela Bârsan, inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, a primit din partea autorităților județene botoșănene o Diplomă de Excelență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei