Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 221 (8750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avocatul Ovidiu Donțu a obținut în instanță anularea unui ordin de ministru în baza căruia mai multe firme au fost amendate cu sume foarte mari

Joi, 19 Septembrie 2024 (15:16:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avocatul sucevean Ovidiu Donțu a obținut în instanță anularea unui ordin al ministrului Mediului în baza căruia firmele puteau primi amenzi foarte mari. Ovidiu Donțu a arătat că la începutul acestei luni a rămas definitivă o decizie a Curții de Apel Suceava privind anularea Ordinului de Ministru nr. 578/2006 modificat și completat prin Ordinul de Ministru nr. 192/2014, elaborat de Ministerul Mediului în ceea ce privește asigurarea trasabilității deșeurilor de ambalaje ale agenților economici. Ovidiu Donțu a spus că, mai exact, au fost anulate tranzacțiile cumulative de vânzare-cumpărare cumulat cu prestări servicii care se iau în calcul la îndeplinirea obiectivelor de valorificare, potrivit legii. De precizat că avocatul Ovidiu Donțu a reprezentat un agent economic într-o astfel de cauză și a reușit să anuleze ordinul emis de ministru în ceea ce privește tranzacțiile cumulative și a anulat prevederea referitoare la impunerea unei tranzacții de vânzare-cumpărare pentru toţi agenții economici din România, ca fiind excesivă, avânde în vedere că nicăieri în legislația europeană nu sunt prevăzute astfel de condiții suplimentare.

„Unele instanțe au reținut anterior că îți trebuie 2 contracte, unul de vânzare- cumpărare și unul de prestări servicii, pentru a dovedi tranzacțiile cumulative. Or amândouă contractele au preț, iar agentul economic trebuia să plătească excesiv și să se acopere de documente excesiv în condițiile în care legislația europeană și cea română precizează doar necesitatea asigurării trasabilității deșeurilor de ambalaje până la reciclatorul final, care poate fi făcută prin orice mijloc de probă. O singură condiție este relevantă, și anume operaţia de valorificare care se recunoaşte este cea desfășurată potrivit autorizaţiei de mediu deţinute de către operatorul economic până la care se face dovada trasabilităţii prin înregistrări contabile, fiind necesar să indici reciclatorul final și operațiunea de valorificare. Prin anularea acestui ordin de ministru s-au anulat practic tranzacțiile cumulative în dovedirea trasabilității deșeurilor, iar Ministerul Mediului trebuie să adapteze Normele Metodologice la Decizia 50/2024 a Curții de Apel Suceava dată în contradictoriu cu Ministerul Mediului”, a spus Ovidiu Donțu.

El consideră că agenții economici care au fost amendați în trecut pentru lipsa tranzacțiilor cumulative pe această normă juridică anulată au la dispoziție instituția revizuirii hotărârilor judecătorești prin care li s-au respins acțiunile în anularea actelor administrative de impunere pe motiv că nu dovedeau tranzacții cumulative. „Este necesar ca Ministerul Mediului să se autosesizeze pentru a modifica de îndată Ordinul de Ministru anulat de instanță, în litera și spiritul Deciziei, întrucât sunt procese pe rol în instanțele din România care pronunță și astăzi hotărâri, care rețin în considerente tranzacțiile cumulative, iar acestea au fost astăzi anulate ca norme juridice care se opun agenților economici din întreaga țară”, a spus avocatul Ovidiu Donțu. El a mai precizat că pe viitor este necesar ca Ministerul Mediului să completeze legea prin norme metodologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocatul Ovidiu Donțu a obținut în instanță anularea unui ordin de ministru în baza căruia mai multe firme au fost amendate cu sume foarte mari.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocatul Ovidiu Donțu a obținut în instanță anularea unui ordin de ministru în baza căruia mai multe firme au fost amendate cu sume foarte mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei