Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 215 (8744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Spitalul Clinic din Suceava a achiziționat doi roboți pentru dezinfecția sălilor de operație

Joi, 12 Septembrie 2024 (16:16:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a achiziționat doi roboți mobili autonomi pentru efectuarea dezinfecției sălilor de operație, în cadrul programului său de reducere a infecțiilor nosocomiale. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a informat, joi, printr-un comunicat de presă, că roboții sunt dotați cu cea mai mare putere UVC instalată pe un robot autonom și cu o baterie capabilă să susțină 3 ore de funcționare continuă, cu o încărcare completă realizată în mai puțin de 5 ore.

Roboții de dezinfecție mobili sunt dedicați blocului operator, care se întinde pe etajele 3 și 4.

„Navigația autonomă și cartografierea automată a spațiilor în timp real fac ca acești roboți să fie extrem de eficienți, reducând la minimum intervenția umană. Operatorii pot controla roboții cu ușurință printr-o aplicație mobilă, în timp ce managerii au acces la o platformă desktop complexă care le oferă control complet asupra operațiunilor de dezinfecție. Siguranța este asigurată printr-un sistem de senzori de mișcare 360°, care decuplează automat lămpile UVC în cazul detectării oricărei prezențe”, a explicat dr. Calancea.

Acesta a subliniat că dezinfecția cu ajutorul roboților optimizează operațiunile de dezinfecție și garantează un nivel de repetabilitate și eficiență care nu poate fi atins prin metode tradiționale. „Roboții pot naviga automat prin spațiile spitalului, pornind și oprind lămpile UVC conform unor rute optimizate preconfigurate. Cartografierea spațiilor și configurarea sistemului sunt simplificate, iar navigația robotului poate fi activată cu un singur click pe tableta operatorului”, a arătat dr. Calancea.

Roboții sunt proiectați pentru a funcționa cu un grad ridicat de siguranță, având integrați senzori care opresc automat funcționarea lămpilor UV în momentul în care detectează prezența unei persoane. Astfel, personalul medical poate lucra în siguranță, fără riscul de expunere la radiațiile UV în cazul pătrunderii accidentale în zona de acțiune a robotului.

Potrivit managerului, înainte de a începe operațiunile, robotul efectuează o primă scanare a spațiilor și înregistrează harta sălilor de operație, ceea ce îi permite să se deplaseze autonom între punctele stabilite, asigurând o dezinfectare eficientă și completă a fiecărui spațiu. După finalizarea dezinfecției într-o zonă, se deplasează automat la următorul punct, conform traseului predefinit.

Roboții sunt echipați cu lămpi UV de înaltă putere, capabile să elimine agenții patogeni cu eficiență maximă, reducând astfel riscul de infecții postoperatorii. Sistemul de navigație autonomă le permite să evite obstacolele și să optimizeze timpul de operare, fără a fi necesară intervenția umană constantă.

„Folosirea acestor roboți în blocul operator reprezintă un pas important către automatizarea proceselor de igienizare, garantând un mediu steril și sigur pentru intervențiile chirurgicale. Integritatea și siguranța sălilor de operație sunt acum asigurate printr-un sistem automatizat de dezinfecție care funcționează cu precizie și fiabilitate, protejând totodată sănătatea personalului medical”, a evidențiat managerul unității medicale.

Roboții de dezinfecție au fost achiziționați în cadrul unui proiect de reducere a infecțiilor nosocomiale, în valoare de 17 milioane de lei, finanțat prin PNRR. În același proiect, Laboratorul de Biologie Moleculară al spitalului a fost echipat cu două microscoape de înaltă performanță, care aduc o serie de inovații tehnice menite să îmbunătățească acuratețea și eficiența diagnosticării.

„Implementarea acestor echipamente avansate reprezintă un pas semnificativ în reducerea riscului de infecții nosocomiale și în creșterea calității serviciilor medicale oferite. Proiectul demonstrează angajamentul spitalului de a adopta soluții tehnologice moderne pentru a asigura siguranța pacienților și a personalului medical, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate a întregii comunități. Eforturile continue de modernizare și echipare a spitalului cu tehnologie de vârf vor avea un impact durabil, asigurând standarde înalte de igienă și siguranță pentru toți cei care trec pragul unității medicale”, a mai spus managerul Alexandru Calancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic din Suceava a achiziționat doi roboți pentru dezinfecția sălilor de operație.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Clinic din Suceava a achiziționat doi roboți pentru dezinfecția sălilor de operație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei