Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 215 (8744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunță că vor fi plătite facturile restante ale firmelor de construcții care au lucrat la diverse proiecte guvernamentale

Joi, 12 Septembrie 2024 (14:05:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în perioada următoare vor fi plătite facturile restante ale firmelor de construcții care au lucrat la diverse proiecte guvernamentale. Gheorghe Flutur a precizat că miercuri, la propunerea Ministerului de Finanțe, Guvernul a alocat patru miliarde de lei pentru suplimentarea bugetelor la Ministerului Dezvoltării, Ministerului Proiectelor Europene și Ministerului Transporturilor. „Mai exact, Ministerului Dezvoltării primește 2,56 miliarde de lei pentru programul Anghel Saligny, pentru proiecte de la Compania Națională de Investiții și de la Programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2. În plus, se mai alocă 5 miliarde de lei credite de angajament pentru CNI, se alocă 600 milioane de lei pentru plățile restante la Programul Operațional Regional la Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă și de Infrastructură Mare”, a spus Flutur.

El a mai adăugat că Ministerul de Finanțelor a alocat bani și pentru Autostrada Moldovei, sectoarele Ploiești - Buzău - Bacău - Pașcani, Autostrada Transilvania și Autostrada Lugoj - Deva. „Este de remarcat că la Ministerul Dezvoltării, în acest an investițiile alocate sunt de peste 16 miliarde de lei, o cifră record. Numai anul trecut, prin mecanismele bugetare create pe mandatul ministrului liberal de finanțe, România a depășit borna de 100 miliarde de lei investiții publice, pentru prima dată în istoria României. Vorbim în anul 2024 de 6,3% din PIB, din care investiții publice din fonduri UE 62 miliarde de lei, respectiv 3.9% din PIB”, a mai afirmat șeful administrației județene.

Pe de altă parte, el a spus că PNL va susține și în proiectul de buget pentru anul 2025 alocarea unui procent mare din PIB pentru investiții, precizând că acestea sunt principala sursă de creștere economică și de bunăstare a românilor. „Banii alocați la Ministerul Dezvoltării înseamnă decontarea facturilor către firme de construcții până la sfârșitul lunii iulie, urmând și alte tranșe pentru ajungerea la zi a restanțelor la plata firmelor de construcții în perioada imediat următoare”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că vor fi plătite facturile restante ale firmelor de construcții care au lucrat la diverse proiecte guvernamentale.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur anunță că vor fi plătite facturile restante ale firmelor de construcții care au lucrat la diverse proiecte guvernamentale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei