Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 215 (8744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziția de pictură, tapiserie și grafică „Semn și mesaj 2024”, la Galeria de Artă

Joi, 12 Septembrie 2024 (10:09:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Asociația „Artă și Umanitate” și Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Suceava organizează expoziția de pictură, tapiserie și grafică „Semn și mesaj 2024”, al cărei vernisaj va avea loc luni, 16 septembrie, de la ora 17.00, la Galeria de artă „Ion Irimescu”. 
Prezintă criticul și istoricul de artă dr. Iulian Bucur. 
Curatorul expoziției este președinta Asociației „Artă și Umanitate”, Lucia Pușcașu. 
Expoziția de pictură, tapiserie și grafică „Semn și Mesaj”, ediția 2024, cuprinde pe simezele Galeriei „Ion Irimescu” creațiile a 12 plasticieni: Ovidiu Buzec, Ioan Coțofan, Eugenia Goraș, Evghenia Goreaceva, Oana Ruxandra Hrișcă, Viorica Moruz, Niculai Moroșan, Pușa Pîslaru, Lucia Pușcașu, Camelia Sadovei, Sebastian Rațiu, Dumitru Rusu, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici - Filiala Suceava, licențiați ai institutelor și academiilor de arte plastice din România la secțiile, pictură, grafică, tapiserie, artă murală, design (Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București; Academia de Arte „George Enescu” - Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din Iași; Institutul  de Arte  Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca).
 
Proiectul „Semn și Mesaj”, inițiat în luna martie 2012, a început cu o expoziție a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala Suceava, la „City Gallery”. 
„În anul 2016 am continuat proiectul și au fost prezenți pe simezele Muzeului Național al Bucovinei colegi pe care i-am avut alături la Liceul de Artă <Octav Băncilă> din Iași (în perioada 1965-1973) și pe maestrul Liviu Suhar. 
Pentru că expoziția de la Suceava din 2016 a fost o reușită, am hotărât cu toții ca să fie itinerată la Centrul Artelor Vizuale, Galeria <Căminul Artei> București, în august - septembrie 2017, unde ni s-au alăturat mai mulți colegi de generație”, a informat Lucia Pușcașu, coordonatoarea proiectului, președinte al Asociației “Artă și Umanitate”.                                                                                    
Aceasta a mai adăugat că „pe simeze dialoghează compoziții imaginative, figurative sau abstracte, rezultatul stărilor și trăirilor proprii prin care fiecare artist încearcă să invite la dialog privitorii, care să descopere, în spațiile plastice nou create, semnificațiile formelor, liniilor și culorilor.                                                          Artiştii se eliberează prin actul creației de lumea cotidiană și transmit, din lumea lor interioară, plină de esenţe şi semnificaţii, celor cu care comunică. 
Formele şi simbolurile exterioare îi stimulează, dar ei le exprimă subiectiv, pe cele care se apropie cel mai mult de structura lor interioară. 
Și, cu cât artistul esenţializează, stilizează, abstractizează sau inventează, cu atât mesajul poate fi mai profund, mai incitant, mai dependent de receptorul obiectului de artă; mai surprinzător şi, tocmai prin aceasta, generator de o mai mare bucurie spirituală. 
Plasticienii suceveni găsesc mereu modalități și mijloace de exprimare artistică originale, pentru a se defini ca artiști și pentru a face cunoscută arta lor, ca parte integrantă a culturii românești și a celei universale.
Fiecare se remarcă prin  ușurința abordării diverselor genuri ale creației plastice, prin multitudinea de tehnici de transpunere pe suportul de lucru cât și prin inventivitatea și originalitatea creațiilor lor; prin diversitatea tematică cât și prin originalitatea și expresivitățile plastice inedite ale compozițiilor.
Expoziția <Semn și Mesaj> - o multitudine de forme şi de idei - dovedește profesionalism și multă responsabilitate și transmite - sperăm - bucurie, căldură, optimism celor din jur, făcându-ne pe toți mai buni, mai prietenoşi, mai sensibili”. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția de pictură, tapiserie și grafică „Semn și mesaj 2024”, la Galeria de Artă.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția de pictură, tapiserie și grafică „Semn și mesaj 2024”, la Galeria de Artă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei