Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 214 (8743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aeroportul din Suceava a primit solicitări de aprobare a 82 de curse charter din Israel pentru un pelerinaj în Ucraina al evreilor ultraortodocși

Miercuri, 11 Septembrie 2024 (15:43:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost asaltat de cereri pentru aprobarea unor curse charter din Tel Aviv pentru sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Solicitările vin din partea unor companii aeriene care organizează zboruri pentru un pelerinaj al evreilor ultraortodocși în Ucraina. Aceștia merg la Uman, la mormântul rabinul Nachman din Breslau, unul dintre fondatorii mișcării hasidice, cu ocazia sărbătorii Roș Hașana (Anul Nou evreiesc), care în acest an se celebrează în perioada 2-4 octombrie.

Directorul adjunct al aeroportului din Suceava, Marius Grosu, a declarat că până la această dată au fost primite 82 de solicitări pentru curse charter, din care au fost deocamdată acceptate 52, dintre care 31 pentru sosiri la Suceava în zilele de 29 și 30 septembrie și 1 octombrie, și 21 pentru plecări în perioada 6-8 octombrie. Dacă la sosiri se pot accepta mai multe aeronave într-un anumit interval de timp deoarece procesarea pasagerilor durează mai puțin, în jur de 30 de minute, la plecare lucrurile sunt mai complicate și procesarea durează minimum două ore.

Situația aprobărilor pentru cursele charter Tel Aviv – Suceava este însă fluidă deoarece din rațiuni de securitate orele de plecare a avioanelor din Israel suferă permanent schimbări, ceea ce duce la modificări și asupra programelor deja aprobate la aerogările de destinație.

La cererile pentru zboruri charter se adaugă și solicitările de suplimentare a curselor regulate Tel Aviv - Suceava. De la două curse pe săptămână, compania care le operează a cerut pentru sfârșitul lunii septembrie patru zboruri suplimentare, iar pentru perioada 6-8 octombrie, nouă zboruri suplimentare.

După ce autoritățile de la Chișinău au anunțat, luni, 9 septembrie a.c., că din rațiuni de securitate nu acceptă solicitările pentru zborurile charter primite din partea organizatorilor pentru pelerinajul anual al evreilor hasidici la mormântul rabinului Nahman, ruta cea mai la îndemână a rămas România, prin Suceava, de unde trec în Ucraina pe la frontiera de la Siret.

Ca urmare a creșterii numărului de curse, implicit a numărului de pasageri, având în vedere că o aeronavă vine cu 180 de pasageri, la aeroportul din Suceava vor fi luate măsuri suplimentare de siguranță, cu ajutorul Jandarmeriei și Poliției Transporturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroportul din Suceava a primit solicitări de aprobare a 82 de curse charter din Israel pentru un pelerinaj în Ucraina al evreilor ultraortodocși.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aeroportul din Suceava a primit solicitări de aprobare a 82 de curse charter din Israel pentru un pelerinaj în Ucraina al evreilor ultraortodocși3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei