Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 213 (8742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ministrul Apărării Angel Tâlvăr, prezent la Câmpulung, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Militar

Marţi, 10 Septembrie 2024 (09:55:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceremonia de deschidere a noului an școlar de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung s-a desfășurat în prezența Ministrului Apărării Naționale, Angel Tâlvăr, și a șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Ciprian Marin.

Luni, 9 septembrie, 623 de elevi au dat startul unui nou capitol plin de provocări.

Pornesc la un drum nou 168 de boboci, 107 băieți și 61 de fete, care vor fi sprijiniți de dascăli, comandanți de companie, colegi și părinți, având ca reper rezultatele bune obținute de colegii lor mai mari.

În cadrul ceremoniei, după întâmpinarea Ministrului Apărării Naționale, Angel Tâlvăr, intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios, a luat cuvântul comandantul colegiului, colonel Lucian Cătălin Cojocaru, care a transmis elevilor „Bun venit în marea familie a ștefăniștilor, acomodare ușoară și un an școlar plin de realizări”.

În discursul său, Ministrului Apărării Naționale, Angel Tâlvăr, a transmis elevilor: „Suntem convinși că veți ști să profitați de oportunitățile oferite de școală și să ne faceți mândri de rezultatele pe care le veți aduna peste ani. Nu va fi ușor, dar vă asigur că va fi interesant și provocator. Profitați de căile ce vi se deschid. Nu vă lăsați descurajați de obstacole, ci considerați-le excelente ocazii de a vă dovedi valoarea, pentru că știți că sunteți valoroși!”.

Au mai luat cuvântul elevul plutonier adjutant Tudor Mihai Curcă, reprezentantul claselor a XII-a și cel mai tânăr reprezentant al Armatei Române, elev Eduard Bogdan Ifrim, candidatul care a obținut cea mai mare medie la examenul de admitere în colegiu – 9.95, cu un mesaj plin de emoție, care a surprins toate sentimentele celor care au îmbrăcat pentru prima dată uniforma militară.

În cadrul festivității au fost premiați și absolvenții Bianca Alexandra Niga și Cosmin Dumitru Vișovan, șefii promoției 2024 „Avram Iancu - 200”.

În semn de apreciere pentru rezultatele obținute în cei patru ani petrecuți în colegiul câmpulungean, Ministrul Apărării Naționale, Angel Tâlvăr le-a oferit trofeul colegiului.

 

În același context, pentru rezultatele excepționale obținute, Fundația „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”, reprezentată de către colonelul în retragere Iulian Boeru, le-a oferit câte o diploma și un premiu în bani.

Un alt moment emoționant a fost pensionarea prof. Maria Romaga, după o carieră didactică de 42 de ani, dintre care 16 petrecuți în instituția câmpulungeană, la catedra de limba și literatura română.

 

  • Invitați numeroși

 

La evenimentul de luni au mai participat consilierului Ministrului Apărării Naționale, general de brigadă Constantin Spânu, comandanții marilor unități din compunerea acestei categorii de forțe, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Terestre,foști comandanți și locțiitori ai colegiului, Starețul Mănăstirii Putna și Exarhul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, Părintele Arhimandrit Hrisostom Ciciu de la Mănăstirea Putna, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, reprezentanți ai Fundației „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”, precum și un numeros public format din personalul instituției și familiile elevilor.

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025 s-a încheiat cu defilarea subunităților de elevi în acordurile muzicii reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, susținută de către Fanfara Brigăzii 81 Mecanizată din Bistrița.

„Urmează un an școlar plin de provocări. Vă dorim tuturor spor la învățătură, rezultate frumoase și multe satisfacții personale și profesionale, iar elevilor de clasa a IX-a, acomodare ușoară și mult succes!”, au transmis reprezentanții colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Apărării Angel Tâlvăr, prezent la Câmpulung, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Militar.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Apărării Angel Tâlvăr, prezent la Câmpulung, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Militar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei