Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 212 (8741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Peste 100 de copii și tineri fără posibilități s-au bucurat de o tabără de vis la mare. Inițiatorii proiectului: Andrei Bacoș și Vasile Bolohan

Luni, 9 Septembrie 2024 (14:53:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Peste 100 de copii din județ care provin din familii defavorizate, copii din centre de plasament, copii cu dizabilități, dar și tineri sportivi au avut parte de o vacanță de vis pe litoral.

Inițiatorii proiectului au fost Andrei Bacoș și Vasile Bolohan, care prin Asociația „Bucovina Civică” au reușit, și în acest an, să aducă fericirea pe fețele copiilor și tinerilor suceveni.

În efortul lor de a face o bucurie copiilor necăjiți, Andrei și Vasile nu au fost singuri. Sucevenii și nu numai li s-au alăturat, pentru că le cunosc foarte bine munca de voluntariat și faptul că vor să facă bine.

„Vremea a fost de partea noastră, iar soarele ne-a însoțit în fiecare zi. A fost un cadou binemeritat, oferit celor peste 100 de copii și tineri, chiar înainte de începerea școlii. Înainte de plecare, am dus un pomelnic la părintele Alexandru Lungu, de la Fălticeni, în care am scris numele tuturor celor care au donat pentru această tabără. Părintele ne-a fost alături și în această acțiune, iar noi îi mulțumim pentru tot sprijinul oferit”, a spus Andrei Bacoș.

Copiii au participat în tabără la mai multe activități. „Duminică seara, ne-am adunat cu toții la Gara Burdujeni. Poate că nu veți crede, dar erau copii care vedeau pentru prima dată un tren... Toți erau entuziasmați la gândul că vor ajunge, în sfârșit, la mare. Chiar și unii dintre părinți împărtășeau aceleași sentimente ca cei mici, nici ei neajungând vreodată la mare. Acești părinți-eroi sunt cu adevărat dedicați trup și suflet copiilor lor cu grad de handicap accentuat. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu acești copii când părinții lor nu vor mai fi lângă ei să-i îngrijească?”, au povestit inițiatorii proiectului.

După nouă ore de mers cu trenul, copiii au ajuns la Costinești, unde s-au cazat, apoi au mers nerăbdători să vadă marea. „Este greu să vă explicăm ce sentimente au trăit cei care nu văzuseră niciodată marea, decât la televizor.

Pe parcursul zilelor petrecute la mare, am încercat să le oferim copiilor diverse activități. Însă, cel mai important lucru a fost să îi facem să se simtă egali. Aceasta este baza acestor interacțiuni: să se cunoască între ei, să se accepte și să se respecte așa cum sunt. Printre activitățile pe care le-am organizat se numără: acțiuni de ecologizare, sport pe plajă, discotecă în aer liber, plimbări cu barca, jocuri cu mingea în apă, activități artistice și multe altele. Copiii au beneficiat și de tunsori gratuite, oferite de o mămică. Am sărbătorit împreună zilele de naștere a doi copii veniți cu noi, fiecare dintre ei primind un tort. Ne-am rugat cu toții înainte de fiecare masă, mulțumind pentru tot ce am primit”, sunt frânturi din experiența organizatorilor acestei tabere.

De fiecare dată, ei își asumă o mare responsabilitate, dar ceea ce reușesc să facă cu ajutorul donatorilor, cu ajutorul oamenilor de bine care sprijină acest proiect le dă puterea să continue și să nu renunțe la a aduce zâmbete pe chipurile acestor copii.

„În această tabără am fost ca o familie extinsă. S-au legat multe prietenii, a dispărut orice urmă de segregare, iar acceptarea normalității în contextul situației fiecărui copil cu grad de handicap a reprezentat obiectivul nostru principal. Vă mulțumim din tot sufletul pentru tot!”, a fost mesajul transmis, la întoarcerea din tabără, de Andrei Bacoș și Vasile Bolohan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de copii și tineri fără posibilități s-au bucurat de o tabără de vis la mare. Inițiatorii proiectului: Andrei Bacoș și Vasile Bolohan.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de copii și tineri fără posibilități s-au bucurat de o tabără de vis la mare. Inițiatorii proiectului: Andrei Bacoș și Vasile Bolohan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei