Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 202 (8731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Școala de vară „La Marginea Școlii”, „o investiție în sănătatea mintală și dezvoltarea emoțională a tinerilor”, la Rădăuți

Miercuri, 28 August 2024 (15:39:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Centrul Comunitar Rădăuți, pus la dispoziție de Asociația „Rădăuțiul Civic”, a găzduit, în perioada 19-24 august 2024, cea de-a doua ediție a Școlii de Vară „La Marginea Școlii” (#LMS2024), dedicată tematicii „Sănătate Mintală și Dezvoltare Emoțională”.

Evenimentul, demarat de organizația ,,True Health” și sponsorizat de Sercom Electric Suceava, a reprezentat o oportunitate deosebită pentru tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani de a se dezvolta personal într-un mediu sigur și suportiv, alături de 15 facilitatori, printre care psihologi, nutriționiști și lucrători de tineret.

Coordonatoarea proiectului, Ilinca Ignătescu, a transmis că cei 25 de tineri selectați, majoritatea provenind din mediul rural, au avut șansa de a participa gratuit la o serie de ateliere și activități concepute pentru a le dezvolta inteligența emoțională și abilitățile soft esențiale pentru viața de zi cu zi.

Programul intensiv de șase zile a inclus sesiuni ghidate, reflecții de grup, ateliere artistice, despre sănătate și de orientare în carieră, exerciții de echipă și activități recreative. Acestea au avut scopul de a ajuta tinerii să-și înțeleagă și gestioneze emoțiile, să reducă stresul și să dezvolte relații sănătoase și durabile. Unul dintre participanți, Denis Mihalescu, a descris această experiență ca fiind „transformatoare”, subliniind că „nu a fost doar despre acumularea de informații sau simple activități de grup, ci despre o călătorie interioară care ne-a ajutat să ne conectăm mai bine cu noi înșine și cu cei din jur.” El a remarcat, de asemenea, legătura profundă formată între participanți, afirmând că „formăm o comunitate unită, în care fiecare voce este auzită și fiecare poveste contează.”

O altă beneficiară, Cristina Niculcea, a adăugat că participarea la școala de vară i-a schimbat perspectiva asupra modului în care își gestionează emoțiile și interacționează cu cei din jur. Ea a apreciat în mod special activitățile interactive care „ne-au ajutat să ne deschidem într-un mod atât de natural”.

Și Paul Lucescu a evidențiat aspectul social al evenimentului, menționând că „această școală de vară oferă o oportunitate unică de a întâlni oameni interesanți care împărtășesc informații valoroase pentru dezvoltarea personală”. Tot Paul a subliniat importanța activităților recreative, considerând participarea la acest eveniment „timp investit cu folos”.

Alessia G. a numit experiența „oportunitate de neprețuit” și și-a exprimat recunoștința pentru conexiunile formate și pentru atmosfera de încredere și susținere care a caracterizat evenimentul. Coordonatoarea proiectului, Ilinca Ignătescu, a reflectat asupra impactului personal al acestui eveniment, subliniind că „proiectul a fost pentru mine o oportunitate valoroasă de creștere, lucrând alături de o echipă dedicată și aplicând în practică cunoștințele dobândite pe parcursul studiilor”.

Ea și-a arătat recunoștința pentru toate persoanele implicate în facilitarea activităților, afirmând că ,,psihologii, trainerii și specialiștii din diverse domenii au reușit să facă din proiectul #LMS2024 unul cu adevărat de succes!”

Ca o concluzie, Școala de Vară #LMS2024 a demonstrat încă o dată că dezvoltarea sănătății mintale și a inteligenței emoționale este esențială pentru tinerii de astăzi. Activitățile au oferit participanților, după cum susțin organizatorii, nu doar instrumentele necesare pentru a-și gestiona mai bine emoțiile și a-și dezvolta abilitățile sociale, dar și un spațiu colaborativ de învățare, în care tinerii au putut crește împreună.

„Ediția din 2024 s-a încheiat, însă a devenit și mai clar pentru noi că vom depune eforturi și în anul 2025 pentru ca această inițiativă să continue să fie un punct de reper pentru tinerii care doresc să-și dezvolte abilități esențiale pentru o viață trăită conștient și cu sens!”, a afirmat Adrian Maftean, președintele organizației True Health.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala de vară „La Marginea Școlii”, „o investiție în sănătatea mintală și dezvoltarea emoțională a tinerilor”, la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala de vară „La Marginea Școlii”, „o investiție în sănătatea mintală și dezvoltarea emoțională a tinerilor”, la Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei