Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 191 (8720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan consideră că actualul Guvern Ciolacu și-a respectat promisiunea față de pensionari, majoritatea acestora beneficiind de a doua majorare a pensiilor în 2024

Joi, 15 August 2024 (11:52:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că Guvernul Marcel Ciolacu și-a respectat promisiunea față de pensionari și a finalizat recalcularea pensiilor în termenul legal.

Ioan Stan a spus că peste 82% dintre pensionari vor beneficia de a doua majorare a pensiei din acest an.

„În medie, majorarea este 26,65% pentru 3,8 milioane de pensionari. Cumulat cu indexarea de 13,8% aplicată tuturor pensiilor, la 1 ianuarie, se ajunge la o creștere de peste 40% în acest an, ceea ce înseamnă o mărire consistentă a puterii de cumpărare.

Acesta a fost unul dintre obiectivele majore ale PSD în momentul intrării la guvernare, după înghețarea punctului de pensie din Guvernarea Cîțu-USR”, a precizat Stan.

El a subliniat faptul că cel mai important beneficiu al recalculării este eliminarea inechităților care se perpetuau de decenii întregi în sistemul de pensii, astfel încât, de la 1 septembrie 2024, pentru muncă și contribuții egale se vor acorda pensii egale.

„Totodată, este important de precizat că în cursul procesului de adoptare și implementare a noii Legi a pensiilor, PSD a reușit să convingă reprezentanții Comisiei Europene să accepte modificarea PNRR, în sensul eliminării plafonului de 9,4% din PIB pe care guvernele de dreapta l-au pus cu cinism  pentru înghețarea pensiilor pe următorii 50 de ani.

Este pentru prima dată când în România se recalculează și se verifică toate pensiile din sistemul public. Anterior, modificările legislative care implicau recalculare au vizat doar anumite categorii de pensionari, nu tot sistemul în ansamblul său”, a afirmat președintele PSD Suceava.

El a mai spus că cei 3,8 milioane de pensionari care vor avea majorări de pensii vor beneficia de o creștere medie de 622 lei, adică o majorare medie procentuală de aproape 27%.

„Ca efect al creșterii pensiei în urma recalculării, la o valoare de peste 1.281 lei (nivelul indemnizației sociale pentru pensionari), peste 90.000 de pensionari ies din această categorie a indemnizației minime.

De asemenea, menţionăm că aproximativ 800.000 de pensii, respectiv 17,44% din total, nu vor crește în urma recalculării. La cele mai multe dintre ele, aproape 720.000), cuantumul rezultat în urma recalculării este mai mic decât pensia primită în luna august.

Însă pensia lor nu va scădea, pentru că beneficiază de cuantumul mai favorabil”, a mai explicat Ioan Stan.

El a declarat că cei care nu vor beneficia de majorare în urma recalculării au beneficiat până în prezent de un surplus la pensie, comparativ cu alți pensionari care au contribuit și au muncit la fel. Prin recalculare se ridică celelalte pensii, astfel încât această inechitate să fie eliminată.

„Subliniem însă că inclusiv cei care nu vor avea pensia majorată de la 1 septembrie, au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului, care s-a aplicat tuturor pensiilor din sistemul public”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan consideră că actualul Guvern Ciolacu și-a respectat promisiunea față de pensionari, majoritatea acestora beneficiind de a doua majorare a pensiilor în 2024.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan consideră că actualul Guvern Ciolacu și-a respectat promisiunea față de pensionari, majoritatea acestora beneficiind de a doua majorare a pensiilor în 20240.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei