Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 190 (8719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Demersuri multiple pentru a face funcțional de la 1 octombrie transportul metropolitan în localitățile din jurul Sucevei

Miercuri, 14 August 2024 (14:45:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce la Suceava au ajuns toate cele 50 de autobuze electrice contractate pentru a pune bazele unei societăți de transport public local metropolitan, în prezent se fac numeroase demersuri pentru ca aceasta să devină funcțională de la 1 octombrie, deși nu are încă sediu, capacități proprii de încărcare a bateriilor, șoferi etc..

”Prin punerea în funcțiune a transportului metropolitan, trebuie să crească calitatea serviciilor de transport public în Zona Urbană Funcțională Suceava”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că aceasta este cea mai importantă problemă a municipalității.

„Am avut în acest sens, luni, o întâlnire la sediul municipalității cu primarii din zona de transport metropolitan, în care am stabilit să mai discutăm încă o dată traseele, să stabilim tipul de autobuz electric, mare sau mic, care să efectueze traseul. Am pus în discuție tipul de contract-cadru pe care trebuie să-l aprobam la nivelul ZUF pentru delegare temporară, pentru maximum doi ani de zile, a transportului metropolitan la transportul local”, a spus Ion Lungu.

Edilul Sucevei a precizat că sunt foarte multe aspecte care trebuie clarificate, de la traseele pe care se va circula, ritmicitatea curselor, tarife și facilități, astfel încât ”să satisfacem dorințele cetățenilor, exprimate prin primari”.

Ca atare, în aceste zile se refac și se definitivează traseele care au fost prinse în studiul de oportunitate, ele se mai pot modifica pe ici-colo, dar nu în totalitate.

”Am avut discuții cu primarii și am făcut apel la ei să se implice total, să facem funcționale aceste trasee, încât să putem demara acest transport local metropolitan de la 1 octombrie. Le-am dat un contract-cadru spre analiză, prin acesta se face delegarea de gestiune către societatea de transport public local, TPL, care este autorizată de Uniunea Europeană să efectueze transport public.

Conform legii, avem posibilitatea, pe un contract temporar, ca în primii doi ani să funcționăm cu societatea de transport metropolitan în cadrul companiei de transport public local”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai spus că se lucrează bine la platforma pentru noua autobază, cea care va deservi transportul metropolitan, care e în curs de amenajare la vechiul sediu al societății de transport public local de pe strada Traian Vuia.

”Avem noroc că se ocupă două firme puternice, din Suceava – General Construct și Conbucovina, încât sunt convins că deși lucrarea e contractată pentru a fi realizată în 15 luni, vor termina mai repede.

Dacă toate lucrurile merg <nemțește> vom putea pune în funcțiune de la 1 octombrie transportul metropolitan, așteptat de către cei din Zona Urbană Funcțională. Autobuzele sunt venite, sunt la faza de recepție, urmează să fie înmatriculate, să primească numere roșii, până la înmatricularea definitivă, în paralel fiind făcute celelalte demersuri, cu traseele, delegarea de gestiune etc.

Voi face tot ce este posibil, în cele două luni cât mai sunt primar, să punem în funcțiune transportul metropolitan, care este un proiect unic la nivel național. Nicăieri în țară nu mai este implementat transport public local între nouă localități (municipiul reședință de județ plus localitățile din jur)”, a menționat Ion Lungu, care este și președinte al Zonei Urbane Funcționale Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demersuri multiple pentru a face funcțional de la 1 octombrie transportul metropolitan în localitățile din jurul Sucevei.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Demersuri multiple pentru a face funcțional de la 1 octombrie transportul metropolitan în localitățile din jurul Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei