Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 186 (8715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gala „Oameni pentru oameni”, eveniment caritabil pentru construirea Centrului de recuperare „Sfântul Nectarie” din Câmpulung Moldovenesc

Vineri, 9 August 2024 (14:42:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gala „Oameni pentru oameni”, eveniment caritabil pentru construirea Centrului de recuperare „Sfântul Nectarie” din Câmpulung Moldovenesc, va avea loc pe 19 septembrie 2024, începând cu ora 18:00, la Mandachi Hotel & Spa Suceava.

Evenimentul este inițiat și coordonat de psihologul Irina Anda Bodnariu. Aceasta ne-a spus că scopul acțiunii este „să atragem atenția asupra fenomenelor extreme care au luat din ce în ce mai mult amploare printre tineri și în județul nostru”.

Consumul de substanțe interzise, abandonul școlar, dependența de jocuri de noroc, violența, dezechilibrele psihice, nevoia din ce în ce mai pregnantă de a avea grijă de sănătatea și de educația noastră și a copiilor noștri, spune Irina Anda Bodnariu, „m-au dus cu gândul la faptul ca mulți copii care riscau să se rătăcească prin anturaje nepotrivite au fost salvați de sport. Poate cineva i-a observat și i-a susținut la momentul potrivit, iar unii dintre ei au ajuns departe. În munca mea, cuvântul îmi este instrument și datorită unor cuvinte, de multe ori, omul depășește orice obstacol și pe sine însuși”.

 

·        Sportivi cu rezultate deosebite pe plan național, internațional, olimpic

 

Statisticile arată că județul Suceava este plin de copii talentați și la sport, nu doar la învățătură, și din județul Suceava au plecat tineri deosebiți, astăzi nume puternice care au scris istorie la nivel național, european, mondial și chiar olimpic. Unii dintre ei sunt contemporani cu noi și reprezintă modele demne de urmat, spune inițiatoarea proiectului „Oameni pentru oameni”. „Vă invit, împreună cu campioni remarcabili din județul Suceava, să ne fiți alături la gala caritabilă <Oameni pentru oameni>”, este mesajul Irinei Anda Bodnariu.

Au răspuns cu drag invitației de a se implica în acest proiect caritabil Sergiu Bejan, Ancuța Bodnar, Ionela Cozmiuc, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă, Maria Olaru, Dorin Goian, Mădălina Sirbu, Florin Lehaci, Maria (Tivodariu) Lehaci etc.

Formația Proconsul este invitată, de asemenea, la evenimentul de pe 19 septembrie 2024. Artiștii vin să completeze programul pe care organizatoarea îl pregătește și, cu siguranță, vor dărui publicului amintiri de neuitat.

„Ne vom bucura de o seară excepțională, în care poveștile lor vor putea fi cunoscute și așa cum le-au trăit ei, cu bune și cu rele. Îi felicităm împreună, îi premiem pentru că unii dintre ei ne-au reprezentat cu succes și la Jocurile Olimpice de la Paris, iar cu fondurile strânse susținem o cauză nobilă”, este dorința organizatoarei.

 

·        Copii cu dizabilități din toată țara au nevoie de recuperare

 

De ani de zile se strâng bani pentru un Centru de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități la Câmpulung Moldovenesc. Anul trecut a fost achiziționat terenul și anul acesta s-a început construcția. Centrul de recuperare „Sfântul Nectarie” funcționează acum într-o locație provizorie, în care vin copii din toată țara. „Va fi un centru regional complet dotat, pentru a putea ajuta în mod specializat copii care au mari dificultăți să dobândească cele mai simple abilități pentru noi, cei privilegiați. Să facă un pas, să mănânce singuri, să stea câteva secunde în picioare sau să scoată câteva cuvinte. Cu participarea dumneavoastră se pune cărămidă peste cărămidă pentru a fi gata cât mai repede centrul care va deservi acești copii, pentru a-i ajuta. Evenimentul este cu pre-înscriere. Rezervare loc: 350 de lei/persoană”, completează organizatorul.

 

·        Tinerii au nevoie de modele

 

În calitate de psihoterapeut sucevean, Irina Anda Bodnariu, unul dintre puținii psihologi sportivi la nivel național, a avut ocazia să lucrez încă din anul 2010 cu mulți oameni aflați în suferință, care au nevoie să se agațe de ceva. „Uneori au nevoie de o vorbă bună, alteori au nevoie de un om-exemplu, de un erou, de un vis. Mai ales dacă cei care suferă sunt copii. Modelul la care se uită ei poate face diferența între alegerile bune și mai puțin bune pe care acesta le va face. Noi ca adulți, ca părinți, nu trebuie doar să ne plângem că tineretul nu mai are valori, ci trebuie să punem umărul ca aceste valori să fie vizibile copiilor noștri. Să arătăm respectul pentru munca unor oameni, să arătăm că efortul vine cu satisfacții pentru toată viața și că succesul nu vine peste noapte”, spune specialistul câmpulungean.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala „Oameni pentru oameni”, eveniment caritabil pentru construirea Centrului de recuperare „Sfântul Nectarie” din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gala „Oameni pentru oameni”, eveniment caritabil pentru construirea Centrului de recuperare „Sfântul Nectarie” din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei