Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 8 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 185 (8714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Continuă înscrierile pentru Festivalul-Concurs Național de Etnografie și Folclor „Tezaur Valah”, ediția a IV-a

Joi, 8 August 2024 (15:28:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii și tinerii se pot înscrie pentru Festivalul-Concurs Național de Etnografie și Folclor„Tezaur Valah”, ediția a IV-a, până pe 31 august 2024. Evenimentul cultural reunește copii și tineri concurenți, artiști invitați din toate regiunile istorico-etnografice ale țării și din comunitățile istorice românești din vecinătatea granițelor României: Moldova, Transilvania, Țara Românească, Nordul Bucovinei - Regiunea Cernăuți (Ucraina), Nordul Maramureșului - Regiunea Transcarpatia (Ucraina), Valea Timocului, Voivodina (Serbia), Basarabia (Republica Moldova).
Aflat la cea de-a IV-a ediție, festivalul are ca scop promovarea tradiției și folclorului autentic care relevă identitatea românilor, a vetrelor folclorice românești, reprezentativitatea și existența lor străveche.Evenimentul este organizat de Asociația Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa.
Juriul Festivalului „Tezaur Valah” va fi prezidat de etnomuzicologul Elise Stan, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, reunind ambasadori ai culturii tradiționale românești din toate zonele istorice locuite de români.

Participanții vor concura pe categorii de vârstă: 10-14 ani; 15-19 ani; 20-25 ani.

Festivalul-concurs are mai multe secțiuni. Prima secțiune este cea de Soliști vocali (toți concurenţii vor prezenta în concurs două piese specifice zonei pe care o reprezintă în concurs: o doină - lucrare din categoria genului epic, a cântecului de ritual sau ceremonial; o piesă diferită ca gen, cu acompaniament orchestral). Partitura trebuie să fie scrisă pe pagini distincte, cu specificațiile de tempo și ritm, în tonalitatea în care se va interpreta în cadrul concursului: partitura pentru viori; partitura pentru suflători; partitura pentru armonie.

A doua secțiune din concurs este cea destinată soliștilor instrumentiști - instrumente tradiţionale folosite în spațiul cultural românesc, care fac parte din cultura muzicală naivă: fluier, caval, tilincă, trișcă; ocarină, nai, cimpoi, tulnic, bucium; cobză, drâmbă, ceteră (țiteră).

Urmează secțiunea Ansambluri/formații/grupuri folclorice vocale și de dansatori: lectura etnografică a obiceiurilor tradiționale românești; scenarii folclorice tipice șezătorilor; obiceiuri calendaristice sau de peste an, obiceiuri ale vieții de familie asociate cu viaţa neamului ca celulă fundamentală a societăţii tradiţionale, cu viaţa comunităţilor mai mici sau mai mari, locale sau regionale corelate la normele care organizează această viață, corelate la regulile de convieţuire socială, la regulile după care omul îşi organizează, prin muncă, raporturile lui cu natura; jocuri populare cu cântece și strigături în cadrul obiceiurilor calendaristice și a celor legate de muncă; repertoriu coregrafic în relație cu momente rituale, ceremoniale și sociale.

Concursul se va desfășura la Suceava, la sfârșitul lunii octombrie. Director Festival: Maria Calancea, președinta Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa.

Înscrierea se face online (pe adresa de e-mail tezaurvalah@gmail.com), până pe 31 august 2024. Concurenții vor achita taxa de înscriere în valoare de 300 de lei (soliști), 400 de lei (ansambluri/formații/grupuri folclorice de amatori) în contul Asociației CCPCT Arboroasa, conform specificațiilor din Regulamentul festivalului (Cod de identificare fiscală – CIF - 42446271, Cont curent: RO96BTRLRONCRT0543544801 (lei), Banca Transilvania, Sucursala George Enescu Suceava).

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Continuă înscrierile pentru Festivalul-Concurs Național de Etnografie și Folclor „Tezaur Valah”, ediția a IV-a.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Continuă înscrierile pentru Festivalul-Concurs Național de Etnografie și Folclor „Tezaur Valah”, ediția a IV-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei