Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 182 (8711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În Sicilia

Suceveanca Sara Tîrnoveanu, elevă la „Arte”, a obținut trei premii importante la un festival de muzică din Italia

Luni, 5 August 2024 (09:20:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Sara Natalia Tîrnoveanu, în vârstă de 9 ani, elevă la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a obținut recent trei premii importante la un festival de muzică din Sicilia – Italia. Sara a impresionat cu vocea ei juriul, presa și publicul de la „Festival Citta di Mascalucia”, ediția a XV-a, obținând Trofeul Junior, Premiul Presei și Premiul pentru prezență scenică.

Suceveanca a interpretat piesa în limba română „Copilărie fără război”, compozitor Nicolae Caragea, textier Diana Culic. Sara a fost acompaniată de Orchestra Ethos, condusă de maestrul Daniele Zapalla.

Prof. Mihaela Gabriela Morar, de la Școala de Muzică „Romantic Art”, care se ocupă de pregătirea Sarei, a spus: „Sara Tîrnoveanu a câștigat pentru prima oară în istoria acestui concurs, care se desfășoară de 15 ani, toate premiile oferite la categoria Junior. Felicitări maxime micuței noastre artiste în vârstă de doar 9 anișori, a cărei voce <mare> se face auzită nu numai în țară, ci și în afara granițelor României. Muzica românească a răsunat și s-a făcut auzită prin vocile remarcabile ale minunaților noștri artiști. Felicitări întregii echipe din România și Republica Moldova”.

Talentul, vocea, carisma, ambiția, perseverența și munca Sarei (elevă la secțiunea muzică – vioară ) au făcut-o să adune până acum zeci de medalii și trofee la concursuri județene și naționale. Sara este sprijinită și încurajată în tot ceea ce face de familie, de părinți (Lăcrămioara și Nicolae Tîrnoveanu).

  • Palmares

Anul 2024 a fost unul bogat pentru suceveancă: a obținut Marele trofeu la Festivalul internațional de muzică, teatru și dans pentru copii și tineri de la Bacău; Trofeul secțiunii muzică ușoară, ediția a II-a, la Festivalul „Starul de mâine”, Vatra Dornei, 2024; Trofeul Junior (2024) la Festivalul „Armonia” din Cluj-Napoca; Marele Trofeu al Festivalului „Citta de Mascalucia”, ediția de România, Vaslui, 2024 (aici a participat la preselecții, pentru a putea fi acceptată să cânte la festivalul din Sicilia, de unde s-a întors cu trei premii importante); Trofeul Creației (2024) la Festivalul internațional de muzică ușoară pentru copii și tineri „Voci de îngeri” Suceava; Trofeul Junior (2024) la Festivalul internațional de interpretare muzică ușoară „Vis de stea” Moinești.

 

  • Talent și muncă

Prof. Mihaela Gabriela Morar, de la „Romantic Art”, a mai completat că „Sara este deja cunoscută pe plan național, în lumea concursurilor de muzică ușoară, acum și pe plan internațional, făcându-se remarcată datorită calităților ei artistice, fiind considerată <un copil genial> de majoritatea juriilor din țară, performanțele ei vocale fiind mult peste așteptările vârstei de 9 ani”.
În perioada următoare, în luna august, Sara va participa la trei concursuri importante. Își dorește mult să cânte o piesă cu un artist foarte îndrăgit din România, dar deocamdată păstrează surpriza. Pregătește o piesă nouă, exersează, muncește, pentru că știe că talentul fără foarte multă muncă nu aduce rezultatele pe care și le dorește.

  • Campioană națională la Qwan Ki Do, patru ani la rând

Sara este frumoasă, cu o voce superbă, dar și cu o forță interioară și o ambiție de fier, dobândite datorită sportului pe are îl practică, arte marțiale - Qwan Ki Do (instructor prof. Ovidiu Zegrea).Și anul acesta, Sara Natalia Tîrnoveanu a fost desemnată campioană națională la Qwan Ki Do, la grupa ei de vârstă, atât individual, cât și în cadrul luptelor corp la corp. În patru ani consecutivi, Sara Tîrnoveanu a urcat pe cea mai înaltă treaptă, la nivel național, la acest sport mult îndrăgit.

În acest moment, Sara nu vrea altceva decât să cânte, iar atunci când va fi pe scenă și va cânta să audă publicul cum o aplaudă. Este o confirmare pentru ea că face ceea ce trebuie, că își folosește vocea, talentul într-un scop nobil, aducând bucurie oamenilor. Nu va renunța nici la sport, dar nici la învățătură/educație, toate făcând parte din formarea ei ca om, ca artist.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Sara Tîrnoveanu, elevă la „Arte”, a obținut trei premii importante la un festival de muzică din Italia.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanca Sara Tîrnoveanu, elevă la „Arte”, a obținut trei premii importante la un festival de muzică din Italia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei