Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 182 (8711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltarea legumiculturii ecologice, un deziderat care a prins viață în ferma de la Bursuceni

Luni, 5 August 2024 (15:20:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru mulți dintre cei care sunt atrași de producția de legume sănătoase în gospodăria proprie, sau de achiziționarea unor astfel de produse din piață, numele Vasile Mătrășoaia nu mai are nevoie de prezentare. De ani buni, pasiunea și munca sa în acest domeniu i-a influiențat pe mulți suceveni și nu numai să-și producă legume de calitate în propriile solarii sau tarlale deschise, iar rezultatele muncii sale se revăd în ferma sa din Bursuceni, în apropiere de Dumbrăveni, vizitată astăzi de specialiști în domeniu de pretutindeni. Firme producătoare de produse profesionale ecologice și-au testat de-a lungul timpului tehnologiile performante în realizarea unor compuși care susțin producția legumicolă la un înalt nivel de curățenie, randament și productivitate.

O astfel de întâlnire dintre producători de tratamente ecologice, fermieri și autorități implicate în propagarea acestui fenomen benefic pentru agricultura modernă, a avut loc la ferma legumicolă de la Bursuceni, la finele săptămânii trecute. Distribuitorul Natur Grup al produselor firmei spaniole Daymsa a prezentat în fața celor interesați soluțiile profesionale pentru agricultură, produse testate deja în ferma lui Vasile Mătrășoaia și privite cu admirație de vizitatori în solariile cu producții de tomate, castraveți sau vinete.

Vasile Mătrășoaia a fost cel care a dat explicații generoase legate de producțiile de legume și alte plante folosite în procesul adjuvant de polenizare sau de alungare a dăunătorilor. Pe loturile unde au fost folosite substanțele ecologice Daymsa, aspectul legat de productivitate și sănătatea plantelor a putut fi ușor observat. ”Scopul întâlnirii noastre de astăzi este cunoașterea de către agricultori a produselor acestei companii, să folosească aceste substanțe ecologice și să reducă astfel cantitățile de materiale chimizate folosite. Eu sunt dispus să-i consiliez și să-i ajut pe micii producători, pentru că viitorul aparține acestor produse legumicole sănătoase”, a spus Vasile Mătrășoaia, în fața celor veniți să afle cât mai multe lucruri despre producția ecologică.

 

  • Biostimulatori și fertilizanți foliari, pornind de la înrădăcinare și terminând cu coacerea

 

Reprezentantul Daymsa, ing. Victor Holban de la Natur Grup, a făcut o prezentare a produselor firmei: ”Am început în acest an colaborarea cu Vasile Mătrășoaia, la Bursuceni, și după cum vedeți, în culturi rezultatele sunt excepționale, iar acest fermier de top este foarte mulțumit. Compania produce biostimulatori și fertilizanți foliari, începând de la pregătirea patului germinativ. Sunt produse cu rezultate excelente la înrădăcinare, dezvoltarea plantei, legarea fructelor și împiedicarea avortării florilor, până inclusiv pe partea de coacere.”

A fost remarcat la un moment dat faptul că schimbările climatice nu pot fi controlate, însă prin folosirea acestor soluții de ajutor, culturile pot fi duse la bun sfârșit. S-a discutat despre faptul că toate problemele plantelor pornesc de la rădăcină, o rădăcină nedezvoltată suficient scurtând viața plantei. ”Am folosit aceste substanțe la câteva rânduri de legume plantate în solar și am constatat că sunt mai viguroase, cu rădăcini puternice și o creștere mai rapidă.”, a spus fermierul Vasile Mătrășoaia. Elena Gogu, directorul Direcției Agricole Suceava, a spus celor prezenți:”Ne bucurăm să avem astfel de legumicultori cu produse de calitate în piețele sucevene, oameni care folosesc soiuri și substanțe de calitate pentru obținerea unor produse cât mai sănătoase.” Cei interesați de folosirea în culturi a acestor produse ecologice, cât și de consumul de legume sănătoase, pot vizita ferma de la Bursuceni sau standul de vânzări legume și Piața Centrală Suceava. Din dragostea sa pentru plante, Vasile Mătrășoaia a făcut un ape către învățători și profesorii de specialitate, de a vizita împreună ferma, de a-i aduce pe copii în mijlocul plantelor în încercarea de a fi atrași și a prinde drag de ele.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezvoltarea legumiculturii ecologice, un deziderat care a prins viață în ferma de la Bursuceni.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezvoltarea legumiculturii ecologice, un deziderat care a prins viață în ferma de la Bursuceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei