Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 180 (8709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programul USV-mobil oferă știință într-un mod interactiv și captivant, în peste 14 școli din județ

Vineri, 2 August 2024 (17:19:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deși sunt în vacanță de câteva săptămâni, unii elevi vor avea din nou întâlniri în cadrul școlii, pentru a-și alimenta curiozitatea și dragostea față de multe subiecte importante din domeniul științelor. Ei vor putea astfel participa la o serie de ateliere organizate în domeniul științelor, fiind pregătiți să devină astrofizicieni pentru o zi, să-și construiască propriul robot sau să descopere puterea vindecătoare a naturii. Vor interacționa cu roboți, telescoape, microscoape, stații radio, antene și plante medicinale, în cadrul unor proiecte inițiate de profesori de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și Societatea Științifică Cygnus, care cutreieră județul pentru a încuraja elevii să experimenteze, să cunoască și să înțeleagă știința, tehnologia și ingineria. Aceste programe educaționale aduc știința direct în școli, transformând învățarea într-o experiență practică și interactivă, folosind laboratoare mobile echipate cu instrumente moderne. Profesorii și cercetătorii călătoresc dintr-o școală în alta, organizând activități care stimulează curiozitatea elevilor și îi încurajează să exploreze lumea științei.

Alături de proiecte precum COACH-USV, Caravana ReCoNnect sau Școala pe roți, programul USV-mobil va ajunge în această vară în peste 14 școli din județul Suceava, între care Școala Gimnazială Vicovu de Sus, Colegiul Național „E. Hurmuzachi” Rădăuți, Școala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului, Școala Gimnazială Bălcăuți, Asociația Județeană „Sportul Pentru Toți” Suceava, Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” Pleșești, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, Școala Gimnazială „Cristofor Simionescu” Plopeni, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Cârlibaba, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și alte școli din satele de munte sucevene.Scopul programului este să completeze curriculumul școlar și să ofere elevilor oportunitatea de a experimenta știința într-un mod interactiv și captivant. Prin acest program, elevii au acces la echipamente și resurse moderne, permițându-le să descopere știința într-un mod practic și distractiv. Astfel, profesorul Ilie Cosovanu organizează ateliere de astronomie și astrofizică, folosind telescoape și softuri specializate pentru a explica complexitatea spațiului.

 

 

Elevii pot observa galaxii îndepărtate și înțelege cum se formează planetele. Dr. ing. Cezar Leșanu, de la Observatorul Astronomic al USV, folosește radiotelescoape și antene radio pentru a explora spațiul cosmic, determinând activitatea solară și captând semnale din univers. Profesorii Dan Milici și Victor Șutac aduc roboți și organizează demonstrații pentru a explora lumea tehnicii și a învăța cum funcționează și sunt programați roboții, în cadrul Atelierului de Robotică. Alături de elevi va fi și profesor Alina Pesclevei, de la Societatea Științifică Cygnus, care va explica lumea plantelor medicinale, învățându-i pe elevi să identifice și să utilizeze plantele vindecătoare. O școală de vară în care nu există note și unde orice elev își poate transforma curiozitatea și creativitatea în pasiune.

USV-mobileste un proiect educațional itinerant care aduce știința la viață pentru elevi. Laboratoarele mobile, echipate cu instrumente moderne, permit organizarea de experimente interactive și demonstrații științifice, stimulând curiozitatea și creativitatea elevilor. Scopul programului este să popularizeze știința și să dezvolte gândirea critică și creativă prin experimente interactive și prezentări ale personalităților din domeniul științific. Elevii au astfel acces la echipamente și resurse de care școlile nu dispun și oportunitatea de a interacționa cu cercetători, dezvoltând competențe practice și o gândire științifică. Impactul asupra sistemului educațional este semnificativ, contribuind la dezvoltarea comunităților locale și reducerea decalajului educațional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul USV-mobil oferă știință într-un mod interactiv și captivant, în peste 14 școli din județ.
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul USV-mobil oferă știință într-un mod interactiv și captivant, în peste 14 școli din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei