Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 178 (8707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Școli de vară, ateliere de creație, dezbateri, spectacole în Luna Diasporei

Miercuri, 31 Iulie 2024 (12:37:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitățile organizate și în acest an în Luna Diasporei, la Suceava, în perioada 1-31 august, acoperă o largă paletă de activități, de la dezbateri pe tema problemelor copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și legislația referitoare la migrație, până la școli de vară, ateliere de creație pentru copii și spectacole.

Luna Diasporei începe cu masa rotundă Mentorat și Educație/ Dor de Bucovina-(Re)întoarcerea ACASĂ, inițiată de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava, cu parteneri Organizația „Salvați Copiii” România, C.J.R.A.E Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava și Institutul pentru Parteneriat Social „Bucovina”, care va avea loc în data de 1 august, în intervalul orar 10.00 – 13.30, la Sala Auditorium Joseph Schmidt a USV. Sunt invitați reprezentanți ai comunităților locale, studenți, copii și/sau reprezentanții lor legali, pentru a discuta despre problematica copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

În perioada 1-31 august, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 11:00 -13:00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” din cadrul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” Suceava se vor desfășura ateliere de creație pentru copii, sub titlul „RE-CREATIV”.

Prin Centrul Cultural „Bucovina”, până la sfârșitul lunii se pot organiza pelerinaje la Mănăstirea Putna. Tot în cadrul Lunii Diasporei, din 29 iulie până pe 2 august la Bălcăuți are loc ediția a V-a a Școlii de vară pentru copii de etnie ucraineană din județul Suceava.

De pe 2 până pe 15 august se desfășoară „Caravana copiilor – Rămâi aproape de copilul tău”, o campanie de informare destinată părinților care muncesc în străinătate, persoanelor în grija cărora rămân copiii și reprezentanților din sistemul de educație și din cadrul serviciilor de asistență socială din județul Suceava. Locurile de desfășurare sunt Primăria Rădăuți  – 2 august;                                    Primăria Salcea – 6 august; Primăria Dărmănești  – 7 august;                                    Primăria Satu Mare – 7 august.

În perioada 5-9 august, la Muzeul Satului Bucovinean are loc a VI-a ediție a taberei de creație pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi, cu trei ateliere de creație - coregrafie etnografică, încondeiere ouă și pictură pe sticlă. Tot Muzeul Național al Bucovinei organizează în perioada 5 – 23 august ateliere de artă pentru copii, sub genericul „Secretele maeștrilor”.

Pentru sucevenii care muncesc în Germania sau sunt interesați să lucreze în Germania, în ziua de 9 august, în Sala Unirii din Palatul Administrativ din Suceava, de la ora 11:00, Ambasada Republicii Federale Germania în România în parteneriat cu Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania,  Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România, EURES România și Consiliul Județean Suceava organizează o sesiune de informare privind drepturile cetățenilor români care aleg să lucreze în această țară.

În ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Cacica va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, intitulat „Sărbătoarea Diasporei”, iar la Ciocănești se va desfășura Festivalul Național al Păstrăvului.  

Tot din ziua de 15 august, până pe 18 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei sucevenii din diaspora sunt așteptați la Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, iar de pe 18 până pe 23 august, la Rădăuți, la ediția a XXI-a a turneului internațional de fotbal pentru juniori „Patru Regiuni pentru Europa”. La eveniment vor participa tineri fotbaliști din Departamentul Mayenne - Franţa, Regiunile Schwaben - Germania și Cernăuţi - Ucraina, precum şi din judeţul Suceava.

În seria spectacolelor care au loc în Luna Diasporei se încadrează și „Cetatea de rock a Sucevei”, concertele rock care au loc la Cetate, în perioada 23 – 25 august. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școli de vară, ateliere de creație, dezbateri, spectacole în Luna Diasporei.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școli de vară, ateliere de creație, dezbateri, spectacole în Luna Diasporei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei