Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 177 (8706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

14-18 august

Câmpulung Film Fest, ediția a IX-a, la Câmpulung Moldovenesc

Marţi, 30 Iulie 2024 (09:58:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii și nu numai sunt așteptați, în perioada 14 – 18 august 2024, la Câmpulung Moldovenesc, unde se va desfășura Câmpulung Film Fest (CFF), ediția a IX-a.

Și anul acesta, evenimentul va avea un program diversificat: lungmetraje și scurtmetraje din Italia și Tunisia, animații pentru copii selectate de festivalul Animest, expoziții, ateliere și petreceri, precum și lungmetraje și scurtmetraje românești, care vor fi difuzate atât individual, cât și în cadrul unor proiecte speciale marca CFF: „CampuScurt” și „Buzduganul de Aur”.

Organizatorii transmit că, începând cu 15 august 2024, în intervalul orar 12:00 - 16:00, Parcul Eminescu din Câmpulung Moldovenesc devine CFF Village: un spațiu dedicat în special copiilor și tinerilor, dar și adulților. Aici vor avea loc, zilnic, activități, ateliere și discuții care vor completa atmosfera de sărbătoare din oraș. Pentru copii, diminețile vor fi însoțite de scurtmetraje animate selectate de festivalul de animație Animest. Aceste proiecții vor avea loc de joi până duminica, de la ora 10:30, la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc.

  • Conexiuni culturale și umane

 

Printre titlurile românești din acest an se numără și patru filme documentare:
Weekend în familie (2024), regizor Mihnea Toma; Cum să fiu mort dacă sunt viu (2023), regizor Ilinca Calugareanu; Pământul de care aparținem (2024), regizor Elena Rebeca Marini; Alice on and off (2024), regizor Isabela Tent.
Câmpulung Film Fest cuprinde: filmul de deschidere: lungmetrajul Săptămâna mare (2024), regizor Andrei Cohn, care a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin; Cine-concertul: Femeia in Luna, sau „Frau im Mond” (Germania, 1929), regizor Fritz Lang, în interpretarea Irinei-Margareta Nistor și CelloFun; Proiecție de film mut cu sound-design live și inserturi din opera lui Viktor Pelevin; Focus internațional: Italia și Tunisia, care aduce două lungmetraje recente din Tunisia (Four daughters (2023), regizor Kaouther Ben Hania) și Italia (La Chimera (2023), regizor Alice Rohrwacher), precum și o selecție de scurtmetraje din cele două țări, ce vor fi proiectate în cadrul serii culturilor comparate și nu numai.

Organizatorii spun că festivalul urmărește să creeze conexiuni culturale și umane cu țările, dar și persoanele invitate: „să conecteze povești, puncte pe hartă, oameni de pretutindeni și trăiri autentice ale spectatorilor”.

 

  • Activități, proiecții atractive și petreceri

 

Nu vor lipsi și două seri de scurtmetraj românesc care alcătuiesc selecția competiției „Buzduganul de Aur”, în care publicul va avea parte de filme scurte, recente, de ficțiune, documentare și animație; Ecranizarea filmelor ce vor fi produse în cadrul taberei de creație cinematografica CampuScurt; Filmul de închidere: Horia (2023), regizor Ana Maria Comănescu, precedat de anunțarea și proiecția filmului câștigător al competiției de scurtmetraj românesc „Buzduganul de Aur”.

Pe parcursul a trei seri vor avea loc, pe lângă activități și proiecții atractive, și
petreceri: Red Carpet și Cinefesta, care vor avea loc la Hanul Bucovinei, și petrecerea powered by Komiti, care va avea loc în curtea Restaurantului Parc.
Programul și biletele sunt disponibile pe campulungfilmfest.ro

Câmpulung Film Fest (CFF) este un eveniment organizat de Asociația Hasmatuchi și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc și Consiliul Județean Suceava și realizat cu sprijinul sponsorilor.

„Dorim să aducem, împreună, filmul în locații inedite, dar mai ales să readucem în mijlocul comunității locale spiritul artei cinematografice, absent după desființarea celor două cinematografe din Câmpulung Moldovenesc”, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpulung Film Fest, ediția a IX-a, la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câmpulung Film Fest, ediția a IX-a, la Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei