Școala de vară „Valter Vasile Olariu”, ediția a VII-a, care s-a finalizat cu un concurs la care au participat 56 de elevi, s-a desfășurat, în perioada 22 – 26 iulie 2024, la Colegiul Național (CN) „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți.
Proiectul, coordonat de prof. Vasile Roșca și director adjunct, prof. Luminița-Mirela Lăzărescu, cu sprijinul directorului unității, prof. Adrian-Nicolae Puiu, a propus participanților (21 de elevi din clasa a VII-a, 10 elevi din clasa a IX-a și 26 de elevi din clasa a X-a) activități de învățare pentru disciplina matematică și activități recreative cu tematică diversificată, adaptată nevoilor de cunoaștere ale tinerilor de azi.
Orele de matematică au fost susținute de prof. Vasile Roșca și prof. Otilia Bumbu de la CN „Eudoxiu Hurmuzachi”, prof. Ionela Buliga de la Școala Gimnazială Nr. 2 Iaslovăț, elevul Ionuț-Sebastien Buliga de la CN „Ștefan cel Mare” Suceava și absolventul, șef al promoției 2024, Tiberiu-Theodor Cîrciu.
Activitățile de învățare la disciplina matematică s-au finalizat prin susținerea concursului „Prof. Valter Vasile Olariu”, la care elevii au obținut următoarele premii: Premiul I - Ioan Simota (clasa a VII-a), Sebastian Aioanei (clasa a IX-a A) și Alexandru Aioanei (clasa a X-a B; Premiul al II-lea: Teodora Creangă și Elena Andruseac (clasa a VII-a), Mateo Chiraș (clasa a IX-a A) și Gabriela Ilioi (clasa a X-a A); Premiul al III-lea: Alexandru Irimiță și Bogdan Chirilă (clasa a VII-a), Vasile Onufreiciuc (clasa a IX-a B și Adrian Mironescu (clasa a X-a A).
Premiile au fost recompensate de partenerul educațional EGGER România cu suma totală de 2.000 de lei, care a acordat tuturor elevilor participanți și alte produse.
- Activități recreative
Coordonatorii proiectului (prof. Vasile Roșca și director adjunct, prof. Luminița-Mirela Lăzărescu, cu sprijinul directorului unității, prof. Adrian-Nicolae Puiu) au explicat că activitățile recreative s-au bucurat de prezentarea Programului de educație STEM „Școala pe roți - USV - MOBIL, prin organizarea unor ateliere de specialitate destinate elevilor, de către partenerii Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, reprezentată de decanul Facultății de Ingineria Electrică și Știința Calculatoarelor, prof. univ. dr. ing. Dan Milici, Societatea Științifică Cygnus, reprezentată de președinte prof. Victor Șutac, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, reprezentat de inspector școlar de specialitate fizică, prof. Ilie Cosovanu.
Organizatorii proiectului ne-au pus că activitățile de învățare matematică au fost completate de interesante activități recreative cu caracter nonformal, proiectate, organizate și susținute prof. Mărioara Ardelean, prof. Ioana Buzic, bibliotecar Andreea Ciobara, prof. Alexandru Ciobara, prof. Loredana Cîrciu, prof. Mirela Chelba, prof. Gabriela Coajă, prof. Maria Epatov, prof. Lăzărescu Antoneta, prof. Luminița Lăzărescu, prof. Nicoleta Mitrofan, prof. Raluca Nanu, prof. Ana-Gabriela Pogorevici, prof. Mariana-Loredana Puiu.
Coordonatorii proiectului mulțumesc tuturor celor implicați, elevi, profesori, parteneri, sponsori și speră că toate activitățile propuse au fost percepute ca utile și atractive de către elevi.