Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 174 (8703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alcoolul care figura ca dat la canal a fost găsit în mașinile personale ale angajaților de la Poliție, Finanțe și APM

Vineri, 26 Iulie 2024 (17:40:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cantitatea de 940 de litri de alcool pentru care au picat și au fost arestați angajați de la Poliție, Finanțe și Agenția pentru Protecția Mediului Suceava figura ca distrusă. În acest sens, au fost întocmite două procese-verbale din care reiese că ”bunurile nu îndeplinesc condițiile pentru comercializare”, iar în consecință ”lichidul cu miros specific de alcool a fost deversat în canalul de ape reziduale prin diluarea acestuia cu apă”. Numai că această operațiune de distrugere s-a dovedit una fictivă.

Această operațiune ar fi trebuit să aibă loc la Fălticeni, dar în realitate alcoolul a fost încărcat în mașinile personale ale celor implicați și a plecat spre domiciliile acestora. La Cumpărătura, mașinile au fost oprite cu ocazia flagrantului, iar în acestea s-a descoperit alcoolul.

În mașina Irinei Ștefania Bercea s-a găsit cantitatea de 130 de litri de alcool, soții Mihaela Luciana Haucă și Adrian Haucă aveau în mașină 153 de litri de alcool, angajata de la APM, Liliana Gladun, avea 84 de recipiente cu alcool.

La împărțire au participat și angajații de la Finanțe. Gabriel Eugen Ionesi avea în mașină 360 de litri de alcool, iar colegul său, Radu Gherman, i-ar fi facilitat totul.

În escrocherie a fost implicată și o polițistă de la Fălticeni, Elena Constantin. Aceasta a fost plasată de la bun început sub control judiciar de procurorul de caz, cel mai probabil pentru că și-a recunoscut faptele, în comparație cu ceilalți 6, care neagă totul.

Și în mașina soțului Elenei Constantin s-a descoperit o cantitate mare de alcool, respectiv 213 sticle de câte un litru fiecare.

 

·        Judecătorii din dosarul privind contestația arestului preventiv au opinii contrare

 

Cele cinci persoane care au primit mandate de arestare în seara zilei de marți, 23 iulie, au contestat măsura și au cerut să fie puse în libertate. Ședința a avut loc vineri, la Tribunalul Suceava, când s-a analizat și contestația depusă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava față de Radu Gherman. Acesta fusese lăsat în libertate de Judecătoria Suceava și se afla sub control judiciar, iar procurorii îl doreau după gratii.

Completul de drepturi și libertăți a ajuns în impas, în sensul că cei doi judecători au opinii total opuse. După mai bine de cinci ore de consultări, aceștia au dat un nou termen, pentru ziua de luni, 29 iulie, când se va constitui un complet de divergență. Adică va veni un al treilea judecător care va înclina balanța către unul dintre colegi. Fie va fi respinsă contestația, fie va fi luată o altă măsură mai puțin restrictivă, cum ar fi arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

În acest moment, sunt arestate preventiv două polițiste, Irina Ștefania Bercea și Mihaela Haucă, soțul ultimei, Adrian Haucă, angajata de la APM, Liliana Gladun, respectiv angajatul de la Finanțe, Gabriel Eugen Ionesi.

Procurorii au descris și în ce au constat faptele de care sunt acuzați inculpații din acest dosar.

”La data de 22 iulie 2024, inculpații au falsificat procesul-verbal de distrugere a unor bunuri aflate în camera de corpuri delicte din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, iar apoi și-au însușit o cantitate totală de 940 de litri alcool și trei lansete de pescuit, bunuri ridicate în cadrul altor dosare penale”, se arată în comunicatul parchetului.

Procurorii nu au precizat dacă au mai fost și alte situații de acest fel și nici care este valoarea prejudiciului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alcoolul care figura ca dat la canal a fost găsit în mașinile personale ale angajaților de la Poliție, Finanțe și APM.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alcoolul care figura ca dat la canal a fost găsit în mașinile personale ale angajaților de la Poliție, Finanțe și APM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei