Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 172 (8701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Gala de premiere „10 pentru folclor”, ediția a IX-a, vineri, la Muzeul Satului Bucovinean

Miercuri, 24 Iulie 2024 (14:28:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Muzeul Satului Bucovinean va avea loc vineri, 26 iulie 2024, începând cu ora 17:00, cea de-a IX-a ediție a Galei de premiere „10 pentru folclor”, eveniment ce are loc în deschiderea Festivalului „Lume, Lume… Hai la Târg!” (în perioada 26-28 iulie 2024), festival organizat de Muzeul Național al Bucovinei.
În cadrul Galei de premiere „10 pentru folclor”, inspectorul școlar pentru arte, prof. Loredana Ceică, alături de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, va anunța numărul de ore opționale de folclor care vor fi studiate în școlile din județul Suceava, în anul școlar 2024-2025, ca urmare a activităților desfășurate de „Caravana Folclorului”.

„Suntem bucuroși să anunțăm faptul că avem din nou rezultate foarte frumoase, drept dovadă că spectacolul de pe 24 ianuarie, de la Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare> din Câmpulung Moldovenesc, unde au participat reprezentanții a 100 de școli din județ, nu a rămas fără ecou. La fel și spectacolul de pe 9 mai, cu muzică religioasă și patriotică, susținut pe esplanada centrală din municipiul Suceava, a antrenat numeroși elevi și profesori care, după cum vedeți, au grijă ca opționalul de folclor să se regăsească în școlile lor”, a explicat inspectorul școlar pentru arte din cadrul IȘJ Suceava, prof. Loredana Ceică.

 

·        Invitați

 

În deschiderea Galei de premiere „10 pentru folclor” vor cânta membrii Grupului vocal „Humoreanca” de la Clubul Copiilor din Gura Humorului, coordonați de prof. Luminița Croitoru Chiriac, apoi vor urca pe scenă dirijorul Mihai Cotos și Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, care vor acompania artiștii veniți din nouă zone folclorice.

Pe scena Muzeului Satului Bucovinean, rând pe rând, vor evolua surorile Diana și Teodora Seserman, Gabriel Treteag, Petronela Butnariu, Leonard Zamă, Costinel Leonte, Sorin Filip, Ancuța Corlățan, Grigore Gherman, Dan Doboș, dirijorul Cristian Năstase, instrumentistul Mihai Năstase, Maria Luiza Mih, Ovidiu Homorodean, Florin Boita, Daniel Pop, Beatrice Băndoiu și Nicu Mâță.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Corala preoțească „Ștefan Nosievici”, condusă de preotul Doru Ionel Budeanu, a pregătit pentru gală un moment special.

 

·        Momente coregrafice

 

Prezentatoarea galei și inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Zîna Bârsan, îi mulțumește directorului Muzeului Național al Bucovinei, Emil Constantin Ursu, „pentru onoarea pe care ne-a făcut-o invitându-ne să ținem Gala de premiere <10 pentru folclor> la un eveniment de o asemenea anvergură”. „Venim cu invitați valoroși din Suceava, Botoșani, Bacău, Maramureș, Sibiu, Timișoara, Sălaj, Gorj și chiar din Basarabia, pentru a oferi un spectacol de zile mari iubitorilor de folclor. Aici vreau să evidențiez volumul uriaș de muncă pe care și l-a asumat inimosul dirijor Mihai Cotos, împreună cu minunata Orchestră a Ansamblului Artistic Profesionist <Ciprian Porumbescu>. Am ajuns zilele acestea la repetiții și am văzut cât de bine sună orchestra și ce momente coregrafice de excepție au pregătit. Vom avea pe parcursul spectacolului multe surprize și colaborări inedite, așa că vă așteptăm alături de noi într-un număr cât mai mare, să ne bucurăm împreună!”, a declarat Mihaela Zîna Bârsan.

 

·        Organizatori. Parteneri

 

Evenimentul este organizat de Asociația „10 pentru folclor”, Muzeul Național al Bucovinei și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, Primăria Municipiului Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Muzeul Satului Bucovinean, iar sponsorii galei, după cum ne-a spus Mihaela Zîna Bârsan, sunt Salonul de înfrumusețare Gold Beauty by Angi Nașcu, SC RITMIC COM Ilișești, SC SUCT SA, Araisa Group, Tavioti Artizan, Carmangeria KILLER, Cofetăria Ambianța, Restaurant Casa Negru, SC Intermonana SRL, SC Matteo Rustic Construct SRL și SC Timgroup SRL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala de premiere „10 pentru folclor”, ediția a IX-a, vineri, la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gala de premiere „10 pentru folclor”, ediția a IX-a, vineri, la Muzeul Satului Bucovinean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei